Marzà: “Presentem una proposta cultural per a Castelló amb 300 activitats”

546

Actualitat Diària

El conseller Vicent Marzà, acompanyat pel coordinador de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, ha presentat la temporada cultural als diferents espais de Cultura de la Generalitat en la ciutat: el Teatre Principal, l’Auditori, l’EACC i el Museu de Belles Arts.

El titular de Cultura de la Generalitat ha destacat que “es tracta de vora 300 activitats que arranquen en octubre en els nostres quatre espais culturals de Castelló, amb una programació que inclou teatre, música, dansa, circ, exposicions, xarrades o tallers didàctics i que compten amb una inversió d’1,39 milions d’euros per a fer-los possible”.

‘Endavant! Passa de nivell!’ és el lema escollit per a la nova programació cultural i en paraules de Marzà “apunta a la idea d’oferir una programació cultural integral, que busca atraure nous públics i que convida la gent a gaudir de la cultura en viu”.

En aquest sentit el conseller ha explicat que “el nostre objectiu és afermar programacions que siguen capaces de fidelitzar públics, però també de captar-ne de nous, per això és fonamental la diversitat, la qualitat i la quantitat de les propostes; que aquesta temporada continue sent un baló d’oxigen per al sector cultural, que ha patit tant els efectes de la pandèmia i al qual estem acompanyant; i que el que oferim fomente l’esperit crític i també que ens cohesione com a societat, perquè la cultura cura”.

A més, Vicent Marzà ha volgut recordar que “hui presentem la programació dels nostres quatre espais a la ciutat de Castelló, però també cal tindre molt present que iniciem la programació regular al Palau de Congressos de Peníscola amb una temporada molt completa, que començarà a octubre i que s’allargarà fins a maig, per a continuar després a l’estiu amb el Festival Internacional de Jazz i el Festival Internacional de Música Antiga i Barroca a la ciutat. Per això en breu us presentarem tota la temporada específica d’aquest espai que hem reactivat”.

Teatre Principal de Castelló: més de 60 espectacles aquesta temporada

La nova temporada del Teatre Principal de Castelló presenta vora 60 espectacles en tota la temporada d’octubre a maig dirigits a tota mena de públic.

Segons Alfonso Ribes: “Durant el primer trimestre hem programat produccions pròpies de l’IVC com l’estrena absoluta de ‘Les Saurines’, de Mafalda Bellido i també comptarem amb ‘Entusiastas’, la darrera creació de la castellonenca Paz Palau”, i ha continuat: “Una programació que arriba també marcada per les relacions cada vegada més estretes entre la literatura i el teatre, per això tindrem títols magnífics com ‘Júlia’,’Los asquerosos’, ‘Canto jo i la muntanya balla’ o ‘La casa de los espíritus'”.

El primer trimestre també fa èmfasi en la rememoració de personatges històrics com Teresa de Jesús i Federico García Lorca que, sota la pell de Clara Sanchís i Juan Diego Boto, es fa patent en obres com ‘La lengua en pedazos’ i ‘La noche sin luna’.

Una primera programació trimestral també plena de comèdies entre les quals hi ha ’35 diumenges’ de Cesc Gay i ‘L’abraçada dels cucs’, dirigida per Sergio Caballero.

Fins al desembre aquest espai acollirà més de 20 espectacles entre els quals també hi ha teatre per a públic familiar i música de la mà d’artistes com Albert Pla.

A més, a partir de 2021 passaran per l’escenari del Principal noms com Sol Picó, Lluis Homar o Adriana Ozores, entre d’altres.

Auditori de Castelló: més de 90 activitats en tota la temporada

L’Auditori presenta una completa temporada amb més de 90 concerts. Variades propostes musicals amb grans figures, de la música clàssica i artistes reconeguts internacionalment.

“Només fins desembre, l’Auditori acull vora 30 propostes amb concerts de música clàssica, el cicle ‘Un món de músiques’, l’Auditori Jazz Club, ‘Territori CS’ i concerts del circuit Sonora”, ha comentat el delegat de l’IVC a Castelló.

Aquest primer trimestre es podrà gaudir de concerts de primer nivell com el de Chucho Valdés, la pianista reconeguda internacionalment Alexandra Dovgan, I Musici o l’Orquestra de Sant Petersburg.

Durant la temporada es gaudirà de peces com ‘El Messies’ de Haendel o ‘La Passió segons sant Joan’ de Bach i a l’Auditori arribaran figures com les germanes Labèque, Gustav Lundgren o la Swiss Orchestra.

Més activitats al Museu de Belles Arts i a l’EACC

En paraules d’Alfonso Ribes: “El Museu de Belles Arts reforça les exposicions temporals i activitats al llarg d’aquesta temporada. Inicien el trimestre importants mostres com la del ‘Grupo el Paso’ o la d’un dels dibuixants de còmic més importants de l’actualitat, Paco Roca. Només fins al desembre el Museu acollirà més de 20 activitats. A més, a partir de gener passaran l’artista de Castelló Pilar Dolz i posteriorment una selecció d’obres dels fons de l’IVAM.

Després de la gran acceptació del públic en la primera edició del cicle ‘Intercanvis. Club de Cultura’, el Museu presenta aquests encontres amb figures com Nieves Concostrina, o el director del Museu Reina Sofía, Manuel Borja-Villel. Altres personalitats com Ian Gibson o Charo López passaran també al llarg de la temporada pel recinte museístic. El Museu consolidarà a més les propostes familiars i didàctiques.

Per la seua banda, l’Espai d’Art Contemporani de Castelló presenta diverses activitats durant el trimestre octubre-desembre. Una d’aquestes és ‘A Pie’ de l’artista José Antonio Portillo i al mes de novembre es presenta el projecte expositiu ‘Galerna Sòl’, realitzat per l’artista Jon Cazenave. En aquesta exposició es presenta una selecció de l’obra ‘Galerna’ i la recent sèrie ‘Sòl’, que l’artista ha realitzat després de la seua estada a Castelló.

Abonaments del Teatre Principal i de l’Auditori de Castelló

Els abonaments pels espectacles de pagament es posen a la venda el dilluns 13 de setembre amb les modalitats general o reduït per al Teatre Principal. Els nous abonats es poden fer del 21 al 25 de setembre. La renovació dels abonaments de l’Auditori de Castelló serà del 15 al 24 de setembre. La venda d’entrades soltes pels diferents espectacles es farà a partir de l’1 d’octubre a les taquilles del Principal i l’Auditori o bé en el web ‘ivc.gva.es’.

Tota la programació trimestral de l’IVC Castelló es pot consultar en el web ‘ivc.gva.es’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací