Marzà dóna llum verda a la construcció del nou IES Jaume I de Borriana i el Sebastián Elcano del Grau de Castelló

950

Les obres aprovades hui per Marzà inclouen 51.087 euros per a millores en l’Errant Vilar d’Almassora i 182.584 euros per al CEIP de Torreblanca

Actualitat Diària

El Pla Edificant, impulsat pel conseller Vicent Marzà per a la millora de centres educatius, ha fet hui un pas decisiu a les comarques de Castelló, ja que s’ha rubricat la delegació d’obres a projectes en instal·lacions escolars de Borriana, Castelló, Almassora i Torreblanca per un import de vora els 20 milions d’euros -18,663.600 euros, exactament-. Amb aquest import, la inversió ja delegada als Ajuntaments de les comarques de Castelló passa dels 68,1 milions d’euros ja distribuïts fins al moment, als 86,76 milions d’euros i sumen ja 44 actuacions en diferents localitats, de les quals 14 són construcció de nous centres i altres 30 millores sol·licitades pels Consistoris.

Pel que fa a aquest anunci, la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro ha subratllat que “el pla Edificant en general i la gestió del Conseller Marzà i de Compromís en general suposen un salt qualitatiu en l’aposta per l’educació en la història del nostre territori, tant per inversió per alumne i incorporació de professorat, com per millora de centres”.

També s’ha manifestat en aquest sentit el portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Granel, com a referent de Compromís al municipi que rep el projecte de major quantia dels aprovats hui, la construcció del nou IES Jaume I per 13,5 milions d’euros. “Edificant és una mostra de col·laboració entre institucions, entre Ajuntaments i Conselleria. El Pla de Marzà va oferir  l’Ajuntament una oportunitat per a millorar els nostres centres educatius i, després de complir els tràmits des del Consistori, erem sabedors de la imminent rúbrica per part de Marzà, que hui s’ha realitzat, amb una inversió parar el Jaume I de Borriana de 797.586,37 euros enguany; 8,6 milions en 2020 i més de 4 milions en 2021”.

La segona de les obres de construcció integral de centre beneficiarà a la capital de la Plana, ja que la Conselleries autoritza el finançament del CEIP Sebastián Elcano del Grau amb un import de 5 milions d’euros -4.916.406 euros- , dels quals enguany s’invertiran 769.726; mentre que en 2020 s’inclouen altres 3,1 milions i en 2021 un total de 975.689 euros.

A més de les construccions integrals de centre, hui s’ha donat llum verda a una inversió de 182.584 euros enguany per part de la Conselleria per a la renovació de la instal·lació elèctrica del CEIP de Torreblanca, així com altres 51.087 euros per al CEIP Errant Vilar d’Almassora per al tancament dels rebedors exteriors, la millora del sostre de l’entrada i la remodelació de pistes esportives, així com la creació d’una nova.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací