Martínez (PSPV): “El PP que invertia quatre vegades menys que el Consell de Ximo Puig en Sanitat”

466

Actualitat Diària

La portaveu de Sanitat del Grup Socialista en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha recordat avui que “el Consell de Ximo Puig ha quadruplicat la despesa en Sanitat respecte a l’últim Govern del PP”, per la qual cosa ha considerat que el Partit Popular “no està en absolut legitimat per a donar lliçons en matèria de gestió sanitària”. Així ho ha manifestat Martínez en resposta a les declaracions del portaveu ‘popular’ de Sanitat, José Juan Zaplana, a qui ha retret que “no tingui res més a aportar més enllà de l’aposta del PP per la tisorada i l’abandó de la sanitat pública valenciana”.

Així mateix, Martínez ha destacat la posada en marxa del Pla d’Infraestructures Sanitàries 2021-2023, amb el qual, ha afirmat, la Conselleria de Sanitat tracta de “pal·liar les conseqüències dels anys de PP que van deixar al nostre sistema sanitari en l’UCI”. Així, la diputada socialista ha subratllat que aquest Consell “ha previst inversions per valor de de 658,3 milions per a ampliar o rehabilitar els centres sanitaris que el PP va deixar abandonats”. “No tenen vergonya si pensen que oblidarem que, per exemple, els seus últims tres anys de Govern van destinar zero euros a l’Hospital de Castelló, mentre aquest Consell ha invertit 21,2 milions”, ha afegit, i ha repassat altres actuacions de millora i ampliació de centres sanitaris i hospitals com el General d’Alacant, el d’Elx o Gandia, “que han sofert durant anys els efectes del menystinc del PP”. “Aquest Govern té clar que és prioritari territorializar les inversions en Sanitat enfront del model centralista de molta foto i nul pressupost del partit del senyor Zaplana”, ha afirmat.

En aquest sentit, Carmen Martínez ha instat el dirigent del PP a aclarir “si la seva política sanitària és la que va aplicar el seu partit en el projecte de reforma de l’Hospital Clínic de València, pel qual el PP va generar un sobrecost de 50.000 euros i va pagar a la trama Gürtel 50.000 euros per un projecte que mai va veure la llum”. “Resulta bastant cridaner que, amb aquest passat, el PP que va redactar i mai va executar projectes sanitaris fantasma per valor de 1,6 milions hagi triat criticar precisament els nivells d’execució de les inversions d’un Consell que sí que treballa”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací