Marco diu que l’increment de peatges un 2% és una ‘burla’ als conductors de Castelló

Explica que "els usuaris de les autopistes ací no tenim per què pagar la mala gestió que s'ha fet en altres parts d'Espanya"

1529

ActualitatDiària

L‘alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, considera una “burla” que el Govern central haja aprovat una pujada dels peatges en un 2%. “Els usuaris de les autopistes ací no tenim per què pagar la mala gestió que s’ha fet en altres parts d’Espanya. Hem pagat de sobres l’autopista AP-7 i ara se’ns obliga a pagar les autopistes d’altres comunitats”, indica. “No s’elimina el peatge de l’AP-7 i damunt assumim el rescat d’altres autopistes”.

Marco considera que “una pujada lineal per a totes les autopistes perjudica de forma especial als territoris que més han hagut d’aportar més per l’ús de les vies de pagament en les últimes dècades”. “Castelló i la Comunitat Valenciana tornen a eixir perjudicats per les decisions del Govern de Mariano Rajoy. No solament se’ns castiga amb menys inversions en els pressupostos generals, sinó que se’ns imposen més pagaments a l’Estat”.

El Govern ha aprovat un increment de les tarifes per a compensar el rescat de les nou vies de pagament que han fet fallida. A més, es fa en un moment en el qual els tràfics han augmentat i generaran més benefici per a les concessionàries. “Castelló ha pagat molts milions d’euros per usar una via de comunicació essencial, mentre en altres punts d’Espanya s’han estat construint autovies ràpides gratuïtes”, lamenta Marco.

L’alcaldessa considera que el manteniment del peatge en l’AP-7 condiciona la competitivitat de l’economia local i provincial, i afecta de forma negativa a la creació d’ocupació. En eixe sentit, insisteix que la gratuïtat de l’autopista tindria conseqüències favorables per al rellançament dels sectors productius, especialment en els àmbits econòmics clau com la indústria i el turisme, que generen fluxos de tràfic importants des de Castelló i cap a Castelló. La pujada dels peatges pot frenar la recuperació i reduir la competitivitat.

El ple municipal del 26 d’octubre va votar a favor d’una declaració institucional presentada pels grups municipals signants del Pacte del Grau en la qual se sol·licitava al Govern central que confirme la supressió de qualsevol tipus de peatge en 2019, després que finalitze la concessió de l’autopista AP-7, tal com han suggerit alguns dirigents del Partit Popular. El text arreplegava també la petició de descartar qualsevol tipus de pròrroga. En 1998 va concloure el termini d’explotació inicial, de 27 anys, però el Govern va negociar una nova pròrroga que va provocar que els usuaris de Castelló hagueren de seguir pagant 20 anys més un peatge “totalment injust”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací