Marco exposa a Madrid el projecte de compra pública d’innovació dut a terme en Castelló

623

L’alcaldessa participa en la IV Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació organitzada pel Ministeri de Ciència

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en la IV Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació, organitzada pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, en el marc de la Xarxa Innpulso a la qual s’ha adherit la capital recentment amb la distinció com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. La reunió celebrada a Madrid ha citat a representants municipals de 32 localitats de tot el país.

En aquest fòrum, Marco ha centrat la seua intervenció en el projecte de compra pública d’innovació en el que treballa l’Ajuntament de Castelló amb el finançament de l’Agència Valenciana d’Innovació. Davant la directora general d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Teresa Riesgo, i la subdirectora general de Foment de la Innovació, Amanda Gil, l’alcaldessa ha explicat que el consistori, com a agent tractor de la innovació, potenciarà iniciatives encaminades a cobrir noves necessitats de la ciutadania i a fomentar la innovació des de les empreses.

Per a això, i segons ha explicat la alcaldessa, s’elaborarà un Mapa de Demanda Primerenca (MDT). Aquest mapa consistirà en la preparació i dinamització de tallers de treball amb el personal de l’Ajuntament, les empreses i els centres d’investigació valencians per a la selecció de reptes a incloure en el mapa. En una fase posterior, i sobre la base dels interessos del consistori, es poden impulsar licitacions de compra pública precomercial, compra pública de tecnologia innovadora o associació per a la innovació.

Agenda Urbana Local

D’altra banda, Marco també ha mantingut una reunió amb la subdirectora general de Polítiques Urbanes del Ministeri de Foment, Ángela de la Cruz, per a marcar les pautes a seguir perquè Castelló compte amb una Agenda Urbana Local. Una eina que serà rellevant per a que a ciutat puga optar a l’obtenció de més Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) en la nova convocatòria de la Unió Europea, per al període 2021-2027.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací