Marco demana a Sánchez a través de la FEMP l’ús del superàvit i els romanents municipals per a atendre la crisi del coronavirus

527

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, com a membre de la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), ha mantingut hui una reunió telemàtica amb el president del Govern, Pedro Sánchez, en la qual s’ha abordat l’important paper que exerceixen els ajuntaments tant en la gestió immediata de l’emergència sanitària com en la desescalada i la recuperació econòmica i social posterior.
“En aquest sentit, i atés que les corporacions locals són la baula de l’Estat més pròxim al ciutadà, la Junta de Govern de la FEMP ha sol·licitat a Sánchez que els ajuntaments puguen fer ús dels seus romanents i superàvit, i es flexibilitze la regla de despesa, per a poder fer front amb garanties a la crisi del coronavirus”, segons ha explicat l’alcaldessa. “Podem afrontar aquesta situació a través dels nostres pressupostos i per a això és important que l’Ajuntament puga posar tots els seus recursos al servei d’aquesta crisi. És fonamental que els diners que aporten a les arques municipals els veïns i veïnes de Castelló puga revertir directament a cobrir les seues necessitats davant una situació de crisi sense precedents com l’actual”, ha assenyalat Marco.
“Els ajuntaments exerceixen un treball fonamental en la gestió de la crisi, estem en primera línia i atenem les necessitats més immediates de la ciutadania”, ha detallat la primera edila. Entre altres, s’ha referit a les mesures impulsades des del consistori com el suport a les directrius de confinament i sanitàries, les labors de desinfecció, i el treball en emergència social, reforçant l’atenció dirigida a les persones més vulnerables, majors, menors o víctimes de violència de gènere. A més, i de cara a la desescalada i a la reactivació econòmica i social de Castelló, s’està elaborant un pla municipal que incentivarà la creació d’ocupació, incidint en les pimes i els autònoms i amb mesures fiscals i de dinamització que busquen convertir al consistori en el motor de la recuperació de la ciutat.
Al seu torn, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha posat en valor el paper fonamental de les entitats locals en el present i el futur del país, en assegurar que seran decisives en la desescalada i tindran una transcendència vital per a l’eficàcia d’aquest procés.
En aquesta trobada, que ha sigut convocat pel president del Govern, la Junta de Govern de la FEMP també ha traslladat a Sánchez la seua lleialtat institucional i la seua voluntat de cooperació per a continuar treballant de manera conjunta per a la recuperació del país, insistint en el paper actiu de cadascun dels consistoris als quals representa com una baula fonamental en l’arquitectura institucional. “És el moment d’acostar el muscle i des de l’Ajuntament de Castelló prestarem tota la col·laboració institucional necessària per a eixir de la crisi”, ha destacat Marco.
A més, durant la reunió s’ha anunciat que la FEMP i el Govern mantindran trobades com la de hui cada quinze dies i que pròximament se celebraran reunions amb els titulars de Sanitat i de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, a fi de coordinar la participació al costat de la resta de les administracions tant en la desescalada com en la reconstrucció social i econòmica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací