Marco demana a Puig la cessió del Tirant I per a realitzar l’esdeveniment ‘Escala a Castelló’

El president de la Generalitat ha posat a l'Ajuntament com a exemple de "eficiència" en gestió local i ha felicitat l'alcaldessa per la seua labor

1136

ActualitatDiària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut una reunió de treball amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a impulsar l’agenda de col·laboració entre les dues institucions. Els projectes relacionats amb el patrimoni, l’ocupació i el turisme han centrat la major part de la trobada, una més de les mantingudes entre els dos dirigents per a reforçar les relacions institucionals entre ambdues administracions. Puig ha posat a l’Ajuntament de Castelló com a exemple de “eficiència” en la gestió local i ha felicitat a Marco per la labor desenvolupada pel Govern municipal.

El president ha confirmat els terminis per a la rehabilitació dels jutjats de la plaça Borrull. L’avantprojecte tècnic estarà conclòs al març i el projecte definitiu, al juny. A partir d’ací, l’Ajuntament podrà iniciar el procés de licitació de les obres, segons el conveni de col·laboració signat l’any passat i que permetrà retornar a la ciutadania l’ús d’un immoble tancat des de fa més d’una dècada i en situació de greu deterioració.

En la reunió també s’ha abordat la cessió de les instal·lacions del Parc Esportiu Sindical. L’immoble de més de 42.000 metres quadrats i valorat en 6,7 milions d’euros, passarà ara al patrimoni municipal, amb el que es facilita la realització d’obres de reforma. L’acord s’emmarca en la col·laboració acordada en 2015 per a rescabalar a la ciutat de Castelló del deute històric acumulat pels governs anteriors. “És molt importe retornar a les institucions al camí d’una gestió correcta”, ha apuntat.

També s’ha abordat la possible participació de l’Ajuntament en el viatge oficial a Xina i Japó que a l’abril emprendrà a la Generalitat amb amb les cambres de comerç i empreses, l’any del 150 aniversari de l’establiment de les relacions comercials entre els dos països. Les relacions entre les ciutats de Castelló i la japonesa Ube, amb la qual està previst realitzar un agermanament, pot servir de guia per al reforçament del comerç exterior. La delegació valenciana visitarà Ube, Tòquio i la prefectura de Mie.

L’alcaldessa ha anunciat la petició a la Generalitat de la goleta Tirant I, de propietat autonòmica, puga participar en ‘Escala a Castelló’, el festival marítim que acollirà la capital de la Plana del 6 al 8 d’abril, en el qual està prevista la participació de navilis i velers històrics. Per a açò, s’haurà d’avaluar l’estat de conservació del buc escola, que es convertiria en un atractiu afegit al programa previst per a aquesta activitat, que pretén impulsar el turisme nàutic com a font d’activitat per al sector.

Marco ha agraït, de forma especial, la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat en el foment de l’ocupació. En aqueix sentit, ha recordat que el pressupost municipal, aprovat la setmana passada, inclou programes d’ocupació que superen els 7 milions d’euros, que compten amb finançament propi i amb importants ajudes de l’Administració autonòmica. “L’ocupació és la principal preocupació de la ciutadania i les institucions han de coordinar-se per a generar oportunitats i benestar a la ciutadania. En aquesta línia de col·laboració anem pel bon camí”, ha destacat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací