Marco anima a que el Col·legi d’Arquitectes done la seua visió sobre Pla General

Considera que "Castelló viu en aquests moments un moment rellevant per al seu futur"

2451

ActualitatDiària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut una reunió de treball amb l’equip de direcció del CTAC per a analitzar el procés de revisió del Pla General i la col·laboració per a impulsar projectes de promoció del patrimoni arquitectònic de la capital.

“Castelló viu en aquests moments un moment rellevant per al seu futur. Anem a dissenyar la ciutat dels pròximes dècades i per a açò, des de l’Ajuntament, volem comptar amb el talent col·lectiu. El Govern municipal és conscient de la importància de la participació ciutadana i la fomenta amb els que tenen el dret i el deure implicar-se perquè aquest gran projecte concloga de la millor forma per a la ciutat”, exposa l’alcaldessa.

El CTAC ha expressat la seua voluntat de realitzar aportacions en el procés d’exposició al públic del Pla General, que s’iniciarà en els pròxims dies. L’Ajuntament de Castelló està convidant a més de 80 entitats, administracions, institucions, col·legis professionals, empreses, col·lectius socials i associacions ciutadanes perquè analitzen amb detall la versió preliminar del pla i exposen les seues propostes de millora.

“La participació pública en aquesta fase d’exposició al públic està oberta a la totalitat de la població, perquè Castelló és el resultat de les decisions de la ciutadania, a nivell individual, però també cal comptar amb la visió de les entitats especialitzades, com les arquitectes i els arquitectes, que tenen experiència i coneixements específics que poden resultar beneficiosos per al nou projecte de ciutat”, afirma Marco.

L’alcaldessa ha traslladat al col·lectiu professional la conveniència que el Col·legi d’Arquitectes participe, al costat de l’Ajuntament, en la definició dels principals projectes de transformació urbana que es desenvolupen en el municipi, des de la seua perspectiva del coneixement i la tècnica, amb criteris de sostenibilitat i racionalitat. La institució col·legial ha declarat de forma reiterada eixa voluntat de contribuir al planejament del nou Castelló.

La col·laboració entre l’Ajuntament i el CTAC s’estendrà a projectes que posen en valor el patrimoni arquitectònic de Castelló. La idea inicial és abordar una nova publicació de la guia d’edificis destacats de Castelló. També s’ha comentat la participació municipal en projectes de difusió de l’arquitectura local a través d’Internet.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací