L’UJI publica en el seu Repositori els documents restaurats per l’IVACOR

Es tracta de documents que van des del 1688 fins el 1913 amb informació de Vistabella

2056

ActualitatDiària

L’Ajuntament de Vistabella del Maestrat, gràcies a un conveni amb l’UJI, ha pogut dur a terme la digitalització dels documents restaurats recentment per l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVACOR).

Es tracta de documents que van des del 1688 fins el 1913 i que contenen informació sobre el terme de Vistabella del Maestrat.

De tots documents restaurats, un total de 15, podem destacar les visures de 1688, 1759, 1769 i 1795, encara que un dels documents restaurats que dóna més informació sobre Vistabella és el document “Memoria de Vistabella y su administración municipal” de 1851, on es fa una breu descripció de totes les infraestructures públiques que en eixe moment tenia l’Ajuntament.

La digitalització d’aquests documents garantirà la preservació dels documents, així com també facilitarà a les persones interessades la seua investigació i consulta.

Cal afegir que l’impuls del grup de voluntaris de l’Arxiu de Vistabella ha fet possible les tasques de localització i tria d’aquests materials.

Els documents es poden consultar en el repositori institucional de l’UJI .

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací