L’UJI i l’AVIA uniran sinergies per al desenvolupament tecnològic de l’automoció a Castelló

664

Actualitat Diària

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i la presidenta de l’Associació Valenciana de la Indústria de l’Automoció (AVIA)Mónica Alegre, han signat un acord de col·laboració per tal de fomentar la formació de personal, la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la transferència de coneixement.

A l’acte també han assistit per part de l’UJI el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria, David Cabedo, i el tècnic de l’Oficina de Cooperació en Investigació i Desenvolupament Tecnològic, Cèsar Viudez, i per part d’AVIA, la gerent de l’Associació, Elena Lluch, i el gerent de Radiadores Ordóñez, Juan Ordóñez.

Eva Alcón ha destacat que «aquest protocol marca un full de ruta per a apropar les empreses auxiliars de la indústria de l’automòbil a l’UJI a través de la formació, la transferència i la inserció laboral i enfortir el clúster de l’automòbil des d’aquest triple àmbit de col·laboració». En aquest sentit, la rectora de l’UJI ha assenyalat la importància de reforçar els vincles entre la Universitat i un sector empresarial estratègic com el de l’automòbil.

Per la seua part, Mónica Alegre també ha subratllat la rellevància que té per al sector aquesta relació amb la Universitat. «El talent qualificat i l’R+D+i són claus per a afrontar els reptes que el sector té per davant i la relació i comunicació amb la Universitat és fonamental per avançar en aquest sentit», ha apuntat.

La col·laboració contempla l’execució de projectes d’investigació i desenvolupament; l’intercanvi d’informació sobre recursos formatius de la Universitat i les necessitats de formació de les empreses del sector de l’automoció; la cooperació en programes de formació de personal investigador i tècnic; la realització d’estades en pràctiques a AVIA per part de l’estudiantat de l’UJI; l’assessorament, i l’intercanvi de personal, entre altres accions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací