L’Orquestra Simfònica de Castelló acomiada 2020 amb obres de Mozart a l’Auditori

567

Actualitat Diària

L’Auditori de Castelló, de la mà de Cultura de la Generalitat, tanca la programació de 2020 amb un concert de l’Orquestra Simfònica de Castelló en què s’interpretaran obres de Verdi, Beethoven i Mozart. L’actuació serà dimecres 30 de desembre, a les 19.30 hores, a la Sala Simfònica d’aquest espai cultural.

El concert inclourà la representació de tres grans peces musicals com són ‘Obertura’ de ‘La forza del destino’, de Giuseppe Verdi; ‘Beneditus’ de la ‘Misa Solemnis’ de Beethoven; i com a plat principal el ‘Requiem’ de Mozart, una de les obres més grans de la història de la música clàssica.

La interpretació de l”Obertura’ de la ‘Missa Solemnis’ de Beethoven posarà el punt final de l’any dedicat a aquest compositor referent del classicisme i començament del romanticisme a Europa.

En aquest sentit, la peça de Mozart substitueix la que estava programada anteriorment, que era, precisament, la ‘9a simfonia’ de Beethoven. Aquest canvi de programació està motivat pel desplegament humà que necessita la interpretació de l’obra de Beethoven que, per les restriccions de les mesures sanitàries, no es pot dur a terme en aquests moments.

Per a la representació del ‘Requiem’, l’Orquestra es complementarà amb Belén Roig (soprano), Marina Rodríguez (mezzosoprano), Juan Antonio Sanabria (tenor) i Josep Miquel Ramon (baríton). Juntament amb els solistes actuarà l’Orfeó Valencià, dirigit per Josep Lluís Valldecabres.

El coordinador de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que “és una ocasió única per a assistir a un concert excepcional tant pel programa com per la gran plantilla de músics”, i ha afegit que “seguim apostant per la idea de complementar les propostes d’artistes de Castelló amb solistes o formacions contrastades. Aquest n’és un clar exemple, ja que els solistes són artistes de reconegut prestigi”.

El concert es durà a terme sota la batuta del director neerlandés Henrie Adams, qui des de l’any 2008 té a càrrec seu la direcció de l’Orquestra Simfònica de Castelló. Durant la seua dilatada carrera, Adams també ha sigut director convidat a la Banda Simfònica Reial de la Haia, la Banda Simfònica de les Guides de Brussel·les, la Banda Simfònica Municipal de Madrid i les bandes municipals de la Corunya, Alacant, Barcelona, Santiago de Compostel·la i les orquestres simfòniques de Limburg, València, Extremadura, Bilbao, etc.

Les entrades per a assistir a aquests espectacles es poden trobar en el web de l’Institut Valencià de Cultura <consultar ací>.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací