L’oficina d’Eurocaja Rural a Gandia imparteix un taller d’economia a usuaris d’ASMISAF

426

Es tracta de la primera acció formativa de la iniciativa ‘Economia per a tots’ que s’imparteix a la Comunitat

Actualitat Diària

L’oficina de Eurocaja Rural a Gandia va impartir ahir el taller ‘Economia per a tots’, una iniciativa totalment gratuïta dirigida a persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament amb la finalitat que adquirisquen conceptes i nocions bàsiques sobre economia i finances, milloren la seua cultura financera i els ajude a prendre decisions apropiades mitjançant una planificació adequada.

Es tracta del primer taller desenvolupat a la Comunitat Valenciana, i els participants, usuaris de l’Associació prominusvàlids Psíquics La Safor (ASMISAF), van poder gaudir d’aquesta acció formativa impartida pels professionals de Eurocaja Rural en l’oficina de Gandia, encapçalats per la seua directora, Verónica López Hernández.

Durant el taller, els participants van rebre informació i assessorament per a augmentar la seua confiança a l’hora de saber com gestionar els seus diners, evitant dificultats de comprensió amb continguts adaptats en lectura fàcil. D’aquesta manera es potencia la seua autonomia per a fer front a situacions freqüents en la vida quotidiana.

La iniciativa ‘Economia per a tots’, promoguda per la Fundació Eurocaja Rural, està dirigida a usuaris d’entitats no lucratives que lluiten contra l’exclusió social i busquen la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com a centres docents que imparteixen formació a educació primària i secundària. Els tallers es desenvolupen en la xarxa d’oficines de l’entitat i són impartits pels seus professionals. Respecte als seus continguts concrets, significar que compten amb dues parts diferenciades: una dedicada a l’explicació de conceptes bàsics, com a depòsit a termini fix, compte d’estalvi, compta corrent o targeta de dèbit/crèdit; i una altra part que incideix en l’ús dels mitjans electrònics i de seguretat, oferint consells a l’hora d’utilitzar la banca electrònica o nocions sobre el funcionament d’un caixer automàtic.

El taller es pot sol·licitar a través del formulari habilitat en la web de Fundació Eurocaja Rural. Cada associació pot inscriure com a màxim a huit usuaris i establirà una persona de contacte per a coordinar la realització del taller, eminentment pràctic. Una vegada formalitzada la inscripció, la Fundació Eurocaja Rural contactarà amb cada entitat per a coordinar lloc, data i hora de realització.

Des de la seua creació en 2003, la Fundació Eurocaja Rural té un fort compromís social, motiu pel qual se suma als objectius marcats per la Unió Europea en la seua Estratègia sobre els drets de les persones amb discapacitat 2021-2030.

Per part seua, ASMISAF és una associació que es va crear fa més de 40 anys a la comarca de la Safor i que treballa per la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Entre els múltiples serveis que ofereix es troben Residència i Centre de Dia, Centre Ocupacional, Programes d’ocupació, Programes de formació, grups terapèutics, activitats de rehabilitació i ajuda a famílies. 

Amb aquesta acció, la Fundació Eurocaja Rural i ASMISAF corroboren la seua implicació i responsabilitat social amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, el foment de la inclusió i l’aposta conjunta per oferir oportunitats perquè els seus usuaris guanyen en independència en el maneig de les seues economies.

En pròximes dates es realitzaran diversos tallers en altres localitats de la Comunitat Valenciana. Així, a Alacant, amb usuaris de l’Associació Síndrome de Down Alacant; de nou a Gandia, amb un altre grup de ASMISAF; a Castelló, amb integrants de l’Associació Síndrome de Down Castelló; a Paterna, amb membres del Patronat Francisco Esteve (2 grups), i a València, amb l’Associació Projecte Autisme (ASPAU).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací