José Benlloch anteposarà l’interés de Vila-real a la decisió de ser diputat a Madrid

360

Manifesta la seua lleialtat al partit, se sent orgullós que li ho proposen però afirma que és una opció que mereix reflexió

Esperanza Molina / Actualitat Diària

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch ha sigut proposat per l’executiva del PSOE del País Valencià per a liderar la candidatura nacional al Congrés, per la província de Castelló en les eleccions del 23 de juliol.

La notícia començava a córrer hui per les tertúlies polítiques i els mitjans de comunicació.

Però l’alcalde de Vila-real encara no ha pres una decisió.

A preguntes de Vila-real Informació manifestava, que no adoptarà cap posició que puga perjudicar els interessos de la seua ciutat, Vila-real, que com ha fet sempre, anteposa a la resta de qualsevol iniciativa política.

I és que, encara que José Benlloch no haja aconseguit revalidar la seua majoria absoluta al capdavant del municipi vila-realenc si ha sigut la candidatura més votada i té a la seua mà el govern de la ciutat, per majoria simple o per majoria absoluta. Això és una cosa que la seua executiva també haurà de determinar dilluns que ve.

No és la primera vegada que s’ofereix a Benlloch alternatives d’àmbit nacional o provincial. De fet, com també recordava, va assumir el càrrec de portaveu del Grup socialista en la Diputació durant el govern de Javier Moliner.

I durant el període en què va exercir aquest paper va ser sens dubte un dels polítics més respectats i valorats de la Corporació Provincial.

Socialista convençut, sempre s’ha mostrat moderat i lleial al seu partit, però també a la gent que vota al PSOE i que l’ha triat durant diverses legislatures per a governar Vila-real.

I per aqueixa raó, és dels polítics que pensen les coses en funció de les necessitats i dels beneficis que ofereixen als ciutadans.

Amb Moliner, recordava, van ser temps durs en els quals el PSOE va saber estar a l’altura del que se li exigia. Va ser llavors quan va recolzar a Moliner en la creació del Pla 135 que suposava un pas de gegant per als plans provincials i el benefici de tots els ajuntaments.

No obstant això, no tots els seus companys ho van entendre de la mateixa manera. De fet, a mitjan aquella legislatura i quan va guanyar l’executiva provincial dirigida per Ernest Blanch, amb la qual no compartia aqueixos principis de moderació, va fer un pas arrere, va respectar les majories del seu partit i va abandonar la Diputació per a deixar passe als afins de l’executiva que havia sigut més votada (encara que fora només per cinc vots).

“Jo sempre he sigut lleial al meu partit”. Manifestava a Vila-real Informació. I entenc la lleialtat com la vaig entendre llavors, quan no em va importar perdre ni el càrrec ni el sou de diputat provincial per a evitar un conflicte intern dins del PSOE.

Dit això, no nega que se li ha fet l’oferta de presentar-se com a diputat nacional de la província en les eleccions del pròxim mes de juliol… “I la veritat és que m’he sentit orgullós que s’haja pensat en el meu…”

Però les coses no són tan fàcils com per a donar una resposta immediata a aqueix oferiment. El primer, indica, és Vila-real. “La gent m’ha votat perquè siga el seu alcalde perquè cree en el meu projecte de ciutat. Jo he assumit uns compromisos amb els veïns de Vila-real i aqueixa ha de ser la meua major prioritat”.

“Després està el partit, que ha considerat que també puc ser útil a la ideologia que represente”. S’han produït molts canvis en molt pocs dies… Abans de prendre una decisió definitiva, José Benlloch indica amb bastant bon criteri que l’executiva provincial que celebra el PSOE aquesta vesprada-nit havia d’escoltar els seus militants.

Però també, assenyalava, és una decisió que s’ha d’adoptar amb els seus companys del PSPV-PSOE de Vila-real. Parell això ha convocat una executiva local el dilluns.

No està per la labor de deixar Vila-real, està pensant, fins i tot, en la possibilitat de compatibilitzar tots dos càrrecs si és que el partit li ho demanara…

Però per davant de tot, “la meua decisió es prendrà en la clau que Vila-real està per damunt de tot”.

iària

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací