L’Oficina de Denúncies Violència de Gènere de València atén dues dones al dia en 2021

449

Actualitat Diària

L’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere situada a la Ciutat de la Justícia de València ha atès, en aquest 2021, a un total de 87 dones víctimes del terrorisme masclista. D’elles, 61 van formalitzar la corresponent denúncia al seu presumpte agressor mentre que les altres 26 van rebre assistència especialitzada per part de les professionals del centre.

Aquestes dades s’han donat a conèixer aquest dijous en la reunió de seguiment de l’Oficina convocada per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i en la qual han participat també el jutge degà del partit judicial de València, César Calvé, la presidenta de l’Audiència Provincial, Esther Rojo, la comissària cap de la Policia de la Generalitat, Marisol Conde, la inspectora cap María Pilar Bojó (coordinadora) i la subdirectora de l’Institut de Medicina Legal, Natividad Castillo.

En la reunió s’ha avaluat la tasca de l’Oficina que, en 48 dies d’aquest 2021, ha atès un total de 87 dones. També s’ha fet balanç de les actuacions de l’any passat en el qual es van atendre 545 dones, es van formalitzar un total de 293 denúncies i es van dur a terme un total de 252 assistències.

A més, es va procedir a la identificació de 293 presumptes agressors i es van practicar 25 detencions. De les 293 denúncies, el 87 per cent corresponien a la ciutat de València (264) i la resta a la província.

Durant la trobada s’ha explicat que, després de gairebé dos anys en funcionament, l’Oficina ha treballat en la millora dels atestats policials amb la finalitat d’aconseguir una millor instrucció judicial d’aquests.

Per a això, s’ha reduït la seva grandària, s’han ordenat les diligències i afegit unes altres que no es realitzaven, s’ha simplificat la informació de drets i s’ha millorat la presa de declaracions per a potenciar la prova del denunciat i demostrar la habitualidad.

Gabriela Bravo ha assegurat que aquest projecte “pioner a Espanya i a Europa” s’estendrà als partits judicials de Castelló i Alacant perquè estiguin en marxa “aquest mateix any”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací