L’ocupació hotelera millor i repunta lleugerament gràcies al mercat nacional i de proximitat

585

Els resultat s’han construït pràcticament des del mercat nacional ja que la presència de turistes estrangers és testimonial

Actualitat Diària

L’ocupació hotelera millora en aquests primers dies del mes d’agost. Sense representar dades espectaculars ni ser comparables amb els d’altres exercicis, el sector hoteler de la Comunitat Valenciana encara les setmanes més estratègiques de la temporada turística amb millors dades que els registrats durant juliol.

L’ocupació hotelera durant aquesta primera setmana d’agost ha oscil·lat entre el 61% dels hotels de la Costa Blanca, passant pel 46% de Benidorm, el 44% de la ciutat de València i el 45% a Castelló. I aquests resultat s’han construït pràcticament des del mercat nacional ja que la presència de turistes estrangers és testimonial i se situa entre el 10 i 20% del total (segons zones).

Els hotelers de la Comunitat Valenciana lamenten que aquestes xifres no hagen sigut millors. El president de Hosbec, Toni Mayor ha informat que “és una llàstima que la ineficàcia sanitària i política a Espanya ens haja tancat en la pràctica la comercialització amb Europa, perquè si no s’hagueren imposat les restriccions i quarantenes, estaríem parlant ara d’ocupacions per damunt del 70% i amb major nombre de llits hotelers oberts”.

Major ha recordat al Govern que “aquesta etapa tan difícil haguera pogut ser positiva amb una millor planificació i control, la qual cosa ha de servir d’aprenentatge per a encarar la tardor i l’hivern amb una estratègia de protecció al sector i una millora substancial de les dades de contagis per Covid-19”.

“No donem l’hivern per perdut encara”

Els hotelers creuen que si s’haguera pogut consolidar la bona trajectòria de l’estiu, podria haver-se estés el seu efecte també a una gran part de la tardor i de l’hivern amb una certa activitat turística oberta. Segons Major, “si les dades sanitàries són bons, hi ha molta demanda estancada i amb ganes de viatjar. I no sols entre els britànics, belgues i holandesos que són els nostres principals mercats en la temporada mitjana i baixa sinó que també els espanyols podrien ser clients d’hivern encara que el programa *Imserso encara no arrancada. L’obert crida al moviment i a obrir encara més”. Per això, els hotelers envien un missatge optimista, sobretot dirigit al Govern d’Espanya: “no donem la tardor-hivern per perdut sense lluitar-lo. Cal estabilitzar i rebaixar els contagis als nivells de finals de juny i extremar les mesures de seguretat perquè no ocórrega el mateix i alçar les restriccions dels països europeus. Si ells controlen la situació sanitària nosaltres també podem fer-ho amb la mateixa eficàcia. I si aconseguim fer-ho en 4 setmanes, encara serem a temps de recuperar el pols turístic encara que siga parcial”.

Els ERTE bonificats seran necessaris fins a la pròxima primavera

No obstant això, aquest missatge de treball de futur no condiciona la petició de protecció al sector. “El Govern ha de contemplar l’extensió dels ERTE, però en la seua versió inicial, la de març amb el 100% de bonificació de quotes a partir de l’1 d’octubre fins a abril de 2021. No hi ha una altra alternativa perquè el turisme puga arribar al camí de la recuperació una vegada que s’haja aconseguit controlar de manera definitiva l’amenaça sanitària”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací