L’Ivace secundarà fins a un 65% del cost els projectes d’energies renovables d’empreses i entitats

506

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, destinarà enguany un total de 2 milions d’euros per a impulsar els energies renovables i biocarburants en els empreses i entitats del nostre territori.

Tal com publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), Ivace Energia obrirà el pròxim 22 de març la convocatòria d’ajudes, a través del qual és donarà suport econòmic mitjançant subvencions a fons perdut a la inversió en projectes que suposen la utilització de fonts d’energia no contaminants per a aplicacions tèrmiques o elèctriques aïllades de la xarxa . Els sol·licituds és podran presentar fins al 21 de maig de 2021.

Aquesta línia d’ajudes contempla, amb caràcter general, ajudes de fins al 45% del cost dels projectes que suposen la utilització de fonts d’energia neta. A més en el cas dels mitjanes empreses aquest percentatge pot augmentar-s’en 10 punts i per als xicotetes empreses i entitats fins a 20 punts.

Actuacions susceptibles de suport

El Programa d’Energies Renovables preveu donar suport a iniciatives que contemplin l’aplicació de panells solars per a usos tèrmics com la calefacció i l’aigua calenta, el calfament de piscines cobertes i per a la producció d’energia tèrmica per a aplicacions en empreses o processos industrials.

En el cas de la biomassa, seran susceptibles de ser subvencionades els iniciatives que contemplin equips per a l’aprofitament de residus forestals, agrícoles, orgànics urbans, orgànics industrials o matèria primera procedent de cultius energètics per a aplicacions tèrmiques industrials.

En el cas dels aplicacions tèrmiques per a ús en edificis, és donarà suport a aquells projectes que utilitzen la biomassa per a la producció d’energia tèrmica per a calefacció, aigua calenta, calfament de piscines, sistemes de district heating, xarxes de calor i instal·lacions centralitzades de producció de calor, així com sistemes de generació de fred associats a la generació de calor.

També als instal·lacions híbrides solar-biomassa tèrmica i per a equips de tractament en camp de la biomassa per a astellat, l’adaptació de camions cisterna per a la distribució de biomassa i els instal·lacions per a la fabricació de pèl·lets, briquetes l’origen dels quals segueixi la biomassa.

A més, podran optar a aquestes ajudes els projectes d’aprofitament dels jaciments geotèrmics, i el biogàs d’ús tèrmic.

Pel que fa als biocarburants, és donarà suport a la instal·lació d’assortidors en estacions de servei o per a proveïment de flotacions, per al seu consum en el sector transporti, els plantis de producció de biodièsel o bioetanol i també els parcs d’emmagatzematge per a la seua distribució.

Quant als aplicacions elèctriques, és subvencionessin els actuacions d’energia solar fotovoltaica, energia eòlica (aïllada de la xarxa) i els instal·lacions mixtes eòlica+fotovoltaica que estiguen aïllades de la xarxa

Calç destacar que totes aquestes línies d’incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) a càrrec del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2014-2020 o del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2021-2027, en tots dos casos amb el percentatge de cofinançament que a cada moment és determini.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací