El PP demana a Europa que investigui els casos d’abusos a menors tutelats en la Comunitat

535

Actualitat Diària

El Partit Popular de la Comunitat Valencianna ha remès una carta a la comissió de Peticions del Parlament Europeu perquè investigui els casos d’abusos a menors tutelats en la Comunitat Valenciana.

Així ho ha explicat avui la sotssecretària general del PPCV i portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas. Aquesta petició suposa ampliar la sol·licitud d’informació que el Parlament Europeu ha fet al Govern d’Espanya i al regional de Balears perquè aportin dades sobre casos que afecten menors tutelats, entre ells de suposada explotació i de prostitució.

“Des del Grup Popular volem posar el focus en un tema dolorós, com són els menors, i pel qual el Consell passa de puntetes”, ha assenyalat Bastidas. La diputada ha manifestat que tot tipus de violència i abusos a menors “ha de tractar-se amb rigor i cada dia compta” i ha afegit que deixar “una sola escletxa perquè es colin màfies com ha passat a Balears no és una opció”. “Estem en un tema complex i cal aprofundir”, ha reiterat.

Bastidas ha recordat que al febrer de 2020 el GPP ja va demanar en Les Corts una comissió de recerca de menors “no sols per a investigar casos, sinó per a comptar també amb experts que ens poguessin ajudar”. Amb la carta a la comissió de Peticions del Parlament Europeu s’adjunta també un ampli document recopilant sentències, casos, denúncies públiques, hemeroteca, vídeos i declaracions públiques ocorreguts en la Comunitat Valenciana.

La dirigent popular ha relatat diversos casos d’abusos que han tingut a menors com a protagonistes, “un drama que no hauria de viure’s mai”, i ha recordat casos com els de Montolivet, Bunyol, Alacant, Sogorb o el de l’educador que acaba d’anar a judici per presumptes abusos a una menor “i en el qual la pròpia Fiscalia culpa a la Generalitat de no haver complert amb el seu deure de protegir la menor”.

“Igual que cal visibilitzar els casos de violència masclista també hem de transmetre el rebuig social per a denunciar els casos de menors tutelats, que no mereixen menys i sofreixen una doble desprotecció. D’una banda, la que els empeny a viure una realitat en centres i per un altre de desprotecció per part de la pròpia administració”, ha indicat.

“A la vista que en la Comunitat Valenciana el Botànic no presa prou de debò una realitat que ens sacseja massa vegades i no hi ha interès d’aprofundir en què passa ens veiem obligats a demanar a la UE que investigui. Són casos dolorosos i tristos i cal ser especialment diligents i vigilants amb vista a evitar que torni a ocórrer en el futur”, ha conclòs Bastidas.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací