L’Ivace secundarà el cost de les instal·lacions d’autoconsum elèctric als ajuntaments

606

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria de la línia d’ajudes per a donar suport als projectes d’instal·lació d’autoconsum la generació d’energia elèctrica mitjançant energies renovables en els municipis.

Aquesta línia d’ajudes, dotada amb un pressupost de 3 milions d’euros, està dirigida als ajuntaments, que podran presentar les seues sol·licituds des del pròxim 15 de març fins al 16 d’abril de 2021.

La convocatòria d’enguany presenta “una important novetat”, segons ha explicat la directora general de l’Ivace, Júlia Company, ja que “enfront de la fórmula d’ajuda reembossable que havíem vingut utilitzant, ara la complementem amb una subvenció a fons perdut del 50% del cost del projecte, la qual cosa ajuda enormement al fet que els ajuntaments puguen desenvolupar aquest tipus d’instal·lacions”.

Així doncs, la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, sufragarà el 100% del cost dels projectes mitjançant una fórmula combinada de subvenció a fons perdut ( el 50% del projecte) i un préstec a interés 0 (el 50% restant del projecte).

El pressupost màxim que Ivace Energia secundarà per projecte ascendeix a 100.000 euros i fins a un màxim de 300.000 euros per entitat beneficiària.

El termini d’amortització serà de 96 mesos i les quotes d’amortització seran semestrals, és a dir , 16 quotes d’amortització. No obstant això, les 8 últimes quotes no seran girades al beneficiari en compensar-se amb la subvenció a fons perdut.

Company ha posat l’accent que aquest canvi en la modalitat “facilita encara més als ajuntaments a apostar per l’autoconsum elèctric i respon al nostre compromís per intensificar al màxim la implantació d’aquesta manera de generació elèctrica en el nostre municipis”.

D’altra banda ha posat l’accent que el pressupost s’ha incrementat “de manera molt important en 2021 ja que l’any passat va ser de 3 milions però la convocatòria també anava dirigida a empreses”.

Segons ha avançat Company, juntament amb d’aquesta convocatòria per a ajuntaments, està prevista una pròxima línia d’ajudes a l’autoconsum per a empreses, “que estarà dotada amb altres 3 milions d’euros”.

Cal destacar, que són susceptibles de suport les instal·lacions d’autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les que compten amb sistemes d’emmagatzematge energètic (bateries).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací