El PP denuncia noves retallades amb la implantació d’ambulàncies sense metge a bord

603

Actualitat Diària

El portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular, José Juan Zaplana, ha denunciat noves retallades en Sanitat amb la implantació d’ambulàncies sense metge a bord.

Així, el portaveu popular ha anunciat que el PP presentarà diverses iniciatives parlamentàries en les Corts en contra d’aquesta sanitat low cost de baix cost amb el qual Puig i Barceló volen enganyar els ciutadans.

José Juan Zaplana ha indicat que “estem davant un altre nyap de Sanitat, aquesta vegada amb les ambulàncies. Estem veient com el sistema sanitari d’aquest govern peca de falta de previsió, de problemes amb la vacunació, de logística, de caos en l’atenció sanitària, amb l’atenció primària desbordada, llistes d’espera disparades, tancada l’atenció especialitzada, les proves diagnòstiques… i ara veiem com les retallades també arriben a l’assistència sanitària amb les ambulàncies sense metge”.

Zaplana ha assenyalat que “la conselleria ha dissenyat un nou model que substituirà als SAMU on va un metge, infermera i tècnic d’emergències sanitàries i el substitueix pel suport vital avançat disfressat de SAMU sense un metge a bord i obligant al d’infermeria d’aquestes SVA a prendre decisions per a les quals no estan capacitats”.

José Juan Zaplana ha assenyalat que la consellera Barceló esmenti quan promet als municipis noves bases logístiques d’ambulàncies, més serveis o ampliació d’horaris. En realitat fan una sanitat low cost de baix cost la possibilitat de reduir els costos d’aquests serveis i perjudicant l’atenció sanitària de la persones alhora que carreguen de molta pressió assistencial als grans professionals que a més no gaudeixen d’una bones condicions econòmiques i laborals”.

Per al portaveu popular, “Sanitat enganya els treballadors. Els van prometre, amb l’obertura de plecs d’aquest servei, que hi hauria clàusules socials quan no estaven recollides en els plecs. En lloc d’incomplir la normativa estatal i autonòmica enviant ambulàncies sense mèdic Sanitat hauria de dignificar les condicions laborals d’aquests metges. No ens quedarem de braços plegats davant aquesta nova degradació del sistema sanitari valencià per part del Botànic”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací