L’Institut Valencià de Cultura presenta a Castelló l’estrena mundial de ‘Fronteras’, de María Pagés

686

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Cultura presenta aquest cap de setmana a Castelló l’espectacle de dansa ‘Fronteras’, de María Pagés, en el que suposa la seua estrena mundial. La funció tindrà lloc al Teatre Principal el dissabte 23 de novembre a les 20.30 hores.

‘Fronteras’ és una obra flamenca sobre els límits i les limitacions en totes les seues formes. Està construïda entorn d’una coreografia, una il·luminació, una música, una escenografia, un vestuari i un relat dramatúrgic sobre la tensió que generen els límits reals i ficticis, concrets i simbòlics i la seua conseqüent violència i agressió sobre la consciència humana. El seu ritme s’inspira de l’arrítmia i la asimetria generadores d’aquella angoixa vital que ens condueix als humans en reivindicar la vida com a dret fonamental inviolable.

‘Fronteras’ és una producció del Centro Coreográfico María Pagés, amb direcció de María Pagés i El Arbi El Harti. Tant la coreografia com la direcció musical i el disseny de vestuari van a càrrec de la mateixa María Pagés, mentre que la dramatúrgia i les lletres són d’El Arbi El Harti. Els intèrprets de l’espectacle són María Pagés, Ana Ramón, Sara García, Rubén Levaniegos, María José de Bustos, Sergio Menem, David Moñiz i Jose María Uriarte

Altres propostes de cap de setmana

Cal destacar que el divendres 22 de novembre té lloc a la Sala Simfònica de l’Auditori la cerimònia de lliurament dels II Premis Valencians de l’Audiovisual, amb retransmissió en directe per À Punt.

L’oferta cultural dels espais de l’IVC a Castelló es completa aquest cap de setmana amb el concert de Mind2Mode el divendres 23 de novembre a les 21.00 hores a la sala de cambra M. Babiloni de l’Auditori. Mind2Mode és una de les millors bandes internacionals, amb més de 20 anys d’experiència i que lidera molts dels grans festivals d’Europa, que estarà a Castelló fent un tribut als grups musicals Depeche Mode, U2 i Simple Minds.

També tindran lloc el mateix divendres a les 10.00 hores les jornades ‘Els videojocs i la música’, un ‘workshop’ per a joves d’entre 15 a 30 anys que estiguen interessats a descobrir com funciona el procés de creació de la música per a videojocs. No cal tindre coneixements musicals previs.

Diumenge 24 de novembre tindrà lloc una nova edició del taller ‘Amb bombo i platerets’, adreçat a famílies que esperen un bebé (adoptant o gestant) i que vulguen incorporar la música en el procés educatiu dels seus fills i filles des d’edats molt primerenques (prenatal i perinatal). El taller té lloc el diumenge a les 11:00 a la sala de cambra M. Babiloni de l’Auditori. Cada sessió, d’una hora i mitja, inclou un taller teoricopràctic participatiu amb la psicòloga Amanda Meliá de Alba i un microconcert a càrrec de la soprano Quitèria Muñoz i l’arpista Úrsula Segarra, el duo ‘De soprano i arpa’.

A l’Espai d’Art Contemporani es pot visitar fins el 16 de febrer l’exposició ‘Insistir en el mateix. Tornar sobre la presència suggerida’, una mostra col·lectiva comissariada per Ángel Calvo Ulloa que recull l’obra de 13 artistes. ‘Insistir en el mateix’ aborda la qüestió de la no-permanència indagant en els rastres d’una presència recent.

Al Museu de Belles Arts, es pot visitar des del 14 de novembre l’exposició fotogràfica ‘Retratos. Colecciones Fundación Mapfre’, una mostra que recorre quasi un segle de creació a través d’un centenar de fotografies de díhuit autors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací