L’exposició ‘Higinio Mateu. Del Diseño al Arte’ registra mig miler de visites en menys d’una setmana en L´Espai Cultural Obert

Sales, s'ha mostrat satisfet pel "excel·lent acolliment que ha tingut entre els castellonencs"

1131

ActualitatDiària

L’exposició ‘Higinio Mateu. Del Diseño al Arte’ amb la qual la Diputació de Castelló reconeix el talent del dissenyador està registrant un autèntic rècord de visites i ja ha superat el mig miler quan no es compleix encara una setmana de la seua inauguració dijous passat en L´EspaiCultural Obert. Aquesta mostra, que romandrà oberta fins al pròxim 10 de març, incorpora la visió de 10 artistes contemporanis de la província al costat dels vestits que el propi dissenyador ha escollit com els més emblemàtics del seu treball en aquests 10 anys de trajectòria. Autors de la talla de Amat Bellés, Vicente Traver Calçada, Isabel del Portillo, Marcelo Díaz, Alejandra de la Torre, Manolo Sales, Ulalalau, Juan Poré, Agustina Ortega i Pere Ribera han acceptat el repte d’interpretar deu dissenys d’alta costura del modista.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, s’ha mostrat satisfet pel “excel·lent acolliment que ha tingut entre els castellonencs aquesta simbiosi entre el talent del dissenyador i la interpretació dels nostres artistes. Cal reconèixer el talent i el treball d’un dissenyador de la talla de Hignio, que ha triat la nostra província com a espai inspirador en el qual donar forma al seu univers. I aquesta província li ret homenatge per tota aqueixa labor creativa, amb una mostra que pretén aprofundir en la relació entre el disseny i l’art i les seues semblances en el procés creatiu”.

Així, en aquesta mostra l’espectador descobreix una escenografia on disseny i art van a potenciar les seues equivalències, i no les seues discrepàncies. El dissenyador convidat és el modista Higinio Mateu que celebra el seu aniversari com a nom propi dins del disseny de moda. Els seus dissenys d’alta costura són peces úniques que evoquen les més diverses fonts d’inspiració.

“El dia de la inauguració la sala de les Aules va rebre més de 300 visites, confirmant-se com la més reeixida mostra d’art contemporani de la història d’aquest espai provincial”, ha indicat el vicepresident Sales.

cal assenyalar que l’exposició està comisariadaper la crítica d’art Patricia Mir que va assumir l’encàrrec del vicepresident Sales.

10 artistes de la província interpreten els seus dissenys

L’equació es completa amb deu artistes contemporanis de la província de Castelló, cinc dones i cinc homes, escollits tant pel seu talent contrastat com per la seua capacitat d’adaptació al repte proposat. Els artistes han creat les seues obres inspirant-se en textures, formes, volums i colors emprats pel dissenyador en deu de les seues creacions. No es tracta tant de mimetitzar com d’interpretar.

VICENTE TRAVER CALÇADA

Plomes i transparències on la tela s’acobla a les formes femenines seran el punt de partida per al pintor de Borriana Vicente Traver Calçada.

MANOLO SALES

Higinio Mateu va realitzar per a la col·lecció tardor hivern 2010/2011 una sèrie de peces inspirades en els mobles de la prestigiosa signatura Alexandra. Peces artesanals amb detalls barrocs, beiges i grisos, tapisseria amb efecte pell que ara ha transformat Manolo Sales en ceràmica contemporània.

ULALALAU

Un arbre de branques daurades i fulles roses que s’enrosquen en una dona enigmàtica que posa per a la fotògrafa Ulalalau.

AMAT BELLÉS

Més transparències, liles, verda i blanc són la paleta que ara ha de redefinir el lluït pintor de La Pobla Tornesa Amat Bellés.

ISABEL DEL PORTILLO

Higinio Mateu ha vestit a moltes núvies, però cap tan carismàtica com la qual planteja Isabel del Portillo. Aquesta ceramista ha volgut cercar punts de connexió entre ambdues peces, -com poden ser les flors-, aconseguint mantenir el segell d’identitat personal de cada creador.

JUAN PORÉ

L’elegància en blanc i negre entra en diàleg amb les postures més contemporànies i arriscades de Juan Poré (Borriana) i el seu cor latent.

PERE RIBERA

Negre també era el desafiament de Pere Ribera, artista de la Vall d’Uixó, que ha fet dels volums el seu millor aliat.

AGUSTINA ORTEGA

Agustina Ortega (Castelló) aposta per plantejar obertament el concepte d’homosexualitat a partir de l’única peça d’home que hi ha en la sala.

MARCELO DÍAZ

Higinio Mateu ha realitzat expressament per a aquesta mostra la peça assignada a l’artista de Vila-real Marcelo Díaz com un intent de redefinir una aparició mariana.

ALEJANDRA DE LA TORRE

Finalment, la més jove del grup, la castellonenca Alejandra de la Torre, evoca l’habitació infantil de la propietària del vestit de xiqueta del dissenyador. Una instal·lació on tots podem començar a somiar.

Èxit de les visites guiades de RESSÒ-Experiències

Cal tenir en compte que el cicle RESSÒ-Experiències de visites guiades a aquesta exposició està sent també tot un èxit, ja que s’han hagut d’ampliar de quatre visites inicialment previstes a un total de sis amb tal de donar resposta a totes les peticions que s’havien formulat a la Diputació.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací