L’Espaitec presenta en societat els resultats dels seus projectes innovadors que “milloren la competitivitat”

704

Actualitat Diària

El Parc Científic Tecnològic i Empresarial de l’UJI ha acollit la presentació de resultats de projectes innovadors d’Espaitec en la que s’han exposat, a càrrec dels tècnics responsables, els projectes «Mapa Tecnològic de la província de Castelló», per part de Lidia Vidal, «UJI>LAB», a càrrec de Francisco Martínez, i «Antenes de Transferència de Coneixement», per part de Sonia Damas i Mª Jesús Gascón. Aquests projectes pretenen millorar la competitivitat empresarial, fomentar la col·laboració Universitat-Empresa i transmissió de coneixement de manera recíproca.

L’acte ha sigut inaugurat a càrrec del responsable d’Àrea d’Instituts Tecnològics i CEEI de l’IVACE, Mariano Carrillo, al costat del vicerector adjunt de transferència, innovació i emprenedoria de l’UJI, David Cabedo, i el gerent de la Fundació General de l’UJI, Juan Antonio Bertolín. Els tres projectes innovadors s’han dut a terme gràcies a la col·laboració i finançament de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) a través del Conveni de Col·laboració entre aquesta institució i la Fundació General de la Universitat Jaume I, per a impulsar la transferència del coneixement i la tecnologia entre universitat i empresa, donant suport a l’emprenedoria innovadora.

Els tres projectes innovadors

El projecte «Mapa Tecnològic de la província de Castelló» pretén identificar i donar visibilitat a les empreses de base tecnològica i innovadora de la província, així com explorar les possibilitats de sinèrgies i col·laboracions entre elles. Un dels objectius principals d’aquest estudi és geolocalizar, segmentar i assenyalar les empreses de base tecnològica, sent un projecte en constant evolució i desenvolupament.

El projecte «UJI>LAB» és en essència un projecte creatiu, que naix de la necessitat de dissenyar solucions de base tecnològica als diferents reptes que la societat demanda a través de mecanismes com els Treballs Fi de Grau o Fi de Màster. Aquest projecte va vinculat a la metodologia cooperativa LivingLab (Marc de la Quàdruple Hèlice: Indústria, Govern, Universitat i Societat), que fomenta European Network of LivingLabs (ENOLL), de la qual Espaitec forma part de la seua junta directiva des de 2011. Cal destacar, que «UJI>LAB» disposa d’un FabLab la missió principal del qual és la de convertir idees en prototips reals que puguen ser usats per la societat, per tant es busquen solucions tangibles que puguen desenvolupar-se en futures startups. Per a això, s’ha realitzat una important inversió en maquinària d’última generació com: Impressora 3D, Impressora Resina, Talladora Làser, Traçador de Tall, CNC de Precisió i CNC de Gran Format.

Finalment, el projecte «Antenes de Transferència de Coneixement» ha centrat la seua activitat a posar en contacte a professionals d’empreses de l’àrea de Sagunt i Vinaròs i a grups d’investigadors de l’UJI, amb la finalitat d’explorar possibilitats de col·laboració. Per a això s’han realitzat dues jornades de transferència a la ciutat de Sagunt i en el Vinalap de la ciutat de Vinaròs, on s’han facilitat treballs en xarxa i reunions bilaterals entre els professionals de les empreses i els grups d’investigació. Les temàtiques que s’han tractat han sigut, per exemple, el maneig integrat de plagues agrícoles, bioquímica i biotecnologia, ceràmica, vidre i nanotecnologia, enginyeria de fabricació, enginyeria de disseny, enginyeria de residus, electricitat, electrònica i automàtica, refrigeració i climatització, transferències de calor, fred i electricitat, fluids multifàsics, química de l’estat sòlid, riscos ambientals i laborals, re-enginyeria de processos i digitalització empresarial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací