Les persones vacunades ja superen a les infectades de Covid des de l’inici de la pandèmia a la Comunitat

450

Actualitat Diària

La quantitat de persones que han rebut la pauta òptima de vacunació contra la Covid-19 en la Comunitat Valenciana ja supera el total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia. En concret, un total de 394.281 persones han completat el procés d’immunització, mentre que 389.706 han contret la infecció per SARS-CoV2 des que es va declarar la pandèmia.

La Comunitat Valenciana disposa actualment de quatre vacunes: dos de ARNm (Comirnaty de BioNTech/Pfizer i Moderna), la vacuna de vectors Vaxzevria de AstraZeneca i la del laboratori Janssen (filial europea de Johnson & Johnson), que va començar a arribar la setmana passada.

El total de dosis administrades, tenint en compte a les quatre farmacèutiques, ascendeix a 1.519.428. Considerant que l’Estratègia nacional de Vacunació exclou de moment a la població infantil i adolescent fins a 16 anys com a grup a vacunar (entre altres motius perquè les vacunes autoritzades no disposen de resultats de la seva utilització en aquesta població), un 35,59% de la població a vacunar de la Comunitat Valenciana té ja posada almenys una dosi, que ofereix entorn d’un 70% de protecció. Un 9,24% té la protecció òptima.

El grau màxim de protecció no s’aconsegueix de manera immediata després de l’última burxada. En el cas de Pfizer/BioNTech, s’obté transcorreguts 7 dies després de la segona dosi; amb la vacuna anti-Covid-19 de Moderna, 14 dies després de la segona dosi; amb la vacuna de AstraZeneca 28 dies després de la segona dosi i amb la vacuna de Janssen als 14 dies després de la seva administració.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací