Les oposicions docents s’iniciaran el 22 de maig amb 22.912 aspirants admesos en tota la Comunitat

878

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat al DOGV consultar acíla relació dels tribunals d’oposicions a Secundària i altres cossos i ja es pot consultar ací consultar acíel llistat definitiu dels 22.912 d’aspirants admesos de les 67 especialitats.

Per comarques, a les d’Alacant les llistes definitives d’aspirants inclouen 7.057 persones, a les de Castelló 2.374 i a les de València 13.481 persones aspirants.

Advertida una errada en la resolució publicada hui, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport informa que la primera prova de l’oposició serà el dia 22 de maig i la segona el 29 maig i no el 15 i el 22 de maig com s’ha publicat. La correcció d’errades pertinent es publicarà al DOGV els pròxims dies.

Per tant, la fase d’oposició començarà el dissabte 22 de maig amb la celebració de la part A de la primera prova, que consisteix en el desenvolupament, per escrit, d’un tema triat per l’aspirant dels que traga a l’atzar el tribunal de manera proporcional al nombre de temes del temari de cada especialitat.

L’examen de la part B de la primera prova tindrà lloc el dissabte 29 de maig. En aquest cas es tracta d’una prova pràctica que permetrà comprovar que es té una formació científica i un domini de les habilitats tècniques corresponents a l’especialitat a la qual s’opta.

La resta del calendari previst continua igual. A partir del 28 de juny s’iniciarà la defensa davant dels tribunals examinadors de la programació didàctica o la guia docent presentada, que inclou també la preparació i exposició oral d’una unitat didàctica o un bloc temàtic.

Després de la finalització de la fase d’oposició tindrà lloc la fase del concurs de mèrits.

126 tribunals més que en 2019

Per a garantir les distàncies de seguretat i totes les mesures d’higiene necessàries s’ha fet una clara aposta per reduir la ràtio d’aspirants per tribunal que examinaran a menys de 50 persones. Per quest motiu s’han designat fins a 474 tribunals examinadors, 126 més que a les oposicions de 2019, en què es convocaren un nombre semblant de places.

A les comarques d’Alacant es constituiran 147 tribunals examinadors en 59 centres educatius. A les comarques de Castelló hi haurà 51 tribunals examinadors, en 25 centres educatius. En el cas de les comarques de València hi haurà 276 els tribunals examinadors en 102 centres educatius.

3.542 places de lliure accés

En la convocatòria es trauen a concurs oposició 3.542 places de lliure accés, de les quals 249 estan reservades per a aspirants amb diversitat funcional. A aquestes últimes opten 420 persones del total de 24.723 inscrits i inscrites.

La gran majoria de places oferides, 2.771, corresponen al cos de professorat d’Ensenyament Secundari. Dins d’aquest cos es convoquen oposicions a 30 especialitats diferents, però només cinc d’aquestes concentren més de la meitat de les places (el 54,3 %). Són, per aquest ordre: Matemàtiques (424 places), Llengua Castellana i Literatura (300 places), Llengua i Literatura Valenciana (300 places), Anglés (253 places) i Geografia i Història (229 places).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací