Les oficines d’informació turística de Peníscola han atés 130.000 consultes en 2019

725

Actualitat Diària

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç de la tasca de l’equip d’informadors turístics amb els quals compta la localitat, al llarg de 2019. Les xifres són “molt positives” tal com ha valorat l’edil de l’àrea en el consistori, Raquel París, confirmant que la xifra de consultes ateses tant en taulells, com a través del correu electrònic i el telèfon, malgrat descendir lleument respecte a l’any anterior, “està en les xifres de rècord dels últims anys, per damunt de les 120.000 consultes”.

Concretament s’han registrat un total de 126.771 consultes, de les quals 37.327 de turista internacional i 89.444 de turista nacional.

Significatives són les xifres registrades al llarg de la temporada estival, la mitjana diària de la qual d’atencions s’ha situat al voltant de les 700. En dies d’alta ocupació, com els dies centrals del mes d’agost, “s’han pogut superar les 1200 consultes fins i tot” ha ampliat la pròpia edil, felicitant la tasca dels informadors turístics en la pròpia destinació. La xifra total de consultes ateses el mes de juny ha sigut de 9278, al juliol asciendía a 14.448, sent el mes d’agost el de major afluència de consultes, amb un total de 20.008. El període amb major mitjana de consultes és, no obstant això, el de les Festes Patronals el mes de setembre, amb més de 1000 al dia, sumant en total el mes 15.208 consultes.

El municipi compta amb tres punts d’informació turística al llarg de la temporada d’estiu i manté l’atenció al públic en l’oficina central al llarg de tot l’any. El personal s’amplia en funció de les necessitats del servei i enguany l’Ajuntament ha comptat amb la una aportació econòmica de la Diputació Provincial de Castelló per a aquest reforç.

Concretament, el Patronat Provincial de Turisme concedia una subvenció per a la contractació de personal que ha atés els taulells de l’oficina del Port i la de Peñismar durant l’estiu.

Les obres de la nova oficina d’informació turística situada enfront de l’accés al Centre històric de la ciutat, en el recinte del Centre d’Estudis, “ja han finalitzat” ha explicat Suescun, anunciant la posada “en breu” en marxa d’aquestes noves dependències per a la Tourist Info del municipi.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací