Les llançadores als polígons industrials de València registren 2.000 desplaçaments

387

Actualitat Diària

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de la Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), ha registrat més de 2.000 desplaçaments -concretament 2.123-, en el primer mes de funcionament de les noves línies d’autobusos que connecten la capital valenciana amb diversos polígons industrials. Així, gràcies a aquesta opció de transport s’ha evitat la circulació de més de dos milers de vehicles privats en aquesta zona de la Comunitat Valenciana.

“Aquesta iniciativa, és a dir, la possibilitat d’arribar al lloc de treball i tornar d’ell a casa en transport públic i no en vehicle privat, suposa una modificació de rutines, això és, un canvi cultural”, ha declarat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

“Tant és així que, conscients de què es tracta d’un procés progressiu -ha afirmat el conseller-, s’estan mantenint reunions i contactes amb els equips directius i associacions empresarials dels polígons amb la finalitat de sumar esforços perquè, cada vegada més treballadors i treballadores, apostin per aquesta alternativa en els seus desplaçaments diaris”.

Cinc línies per a 76.000 treballadors i treballadores

Des de principis d’enguany, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació mediambiental, la Conselleria ha posat en marxa les següents llançadores: València-Parc Tecnològic-l’Andana, València-Parc empresarial Tàctica-Font del Gerro Nord, València-Polígon inustrial La Reva, València-Polígon industrial Joan Carles I-Nord-l’Ermita, i València-Polígon industrial Font del Gerro.

Així, entre el 7 de gener i el 8 de febrer, les cinc rutes que faciliten la mobilitat dels treballadors i treballadores de les àrees industrials, han sumat una mitjana de 94 desplaçaments diaris, una xifra que ha superat el centenar en dies puntuals i ha aconseguit un registre mig màxim de 133.

Les línies, que duen a terme diàriament expedicions a llocs en els quals treballen més de 76.000 persones, tenen com a objectiu propiciar l’ús del transport públic per a desplaçaments laborals quotidians i la reducció de l’ús del vehicle privat. En aquest sentit, representants de la Conselleria estan mantenint reunions amb els departaments de gerència dels polígons amb la finalitat de promoure aquesta opció per a circular al lloc de treball.

Expedicions i durada de recorreguts

La línia València-Parc Tecnològic- l’Andana, la primera parada del qual al Parc Tecnològic està a només 15 minuts de la seva sortida, té un temps de recorregut total de 32 minuts en les seves 4 expedicions d’anada i 5 de tornada coordinades amb l’inici i final del torn laboral. Aquest servei es complementa amb el que uneix l’estació d’Entroncament d’FGV i el Parc Tecnològic, que també té 4 expedicions d’anada i 5 de tornada.

Les llançadores València-Parc empresarial Tàctica- Font del Gerro Nord i València-Font del Gerro ofereixen 5 expedicions d’anada i 5 de tornada i el temps de recorregut està entorn dels 25 minuts segons l’hora de sortida.

L’autobús València-Polígon industrial Joan Carles I-Nord-l’Ermita, que surt de la capital valenciana des de l’avinguda Ausias March, disposa de 4 expedicions d’anada i 4 de tornada adaptades a necessitats dels torns de treball de demà, migdia, tarda i nit.

Finalment, la ruta València-Polígon industrial La Reva-l’Oliveral, que també dóna cobertura a la base de l’Organització de les Nacions Unides de Quart de Poblet, oferta 4 expedicions d’anada i 5 de tornada, amb una durada de recorregut que oscil·la entre els 18 minuts entre l’inici de l’itinerari a València i el primer punt d’arribada en el Polígon de l’Oliveral, els 26 minuts entre el mateix lloc de sortida i el primer del polígon de la Reva, i els 45 entre València i l’última parada.

Les persones usuàries d’aquest nou servei poden efectuar el pagament dels trajectes bé amb qualsevol dels bons de la ATMV existents en l’actualitat bé amb el nou bo 10, que també entrarà en funcionament en breu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací