Les Corts aproven la proposta del PSPV-PSOE de dissenyar un pla d’educació per a la salut

561

Actualitat Diària

La comissió de Sanitat i Consum de les Corts Valencianes ha aprovat aquest divendres la Proposició No de Llei (PNL) presentada per la portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE, Carmen Martínez, en la qual s’insta la Conselleria de Sanitat Universitat i Salut Pública a dissenyar un pla d’educació per a la salut amb la finalitat de formar a la població en hàbits de vida i higiene saludables. Així ho recull la iniciativa que ha comptat amb el suport de tots els grups parlamentaris, a excepció de VOX que s’ha abstingut.

Martínez ha explicat que aquest nou pla té com a fi última “desenvolupar aptituds i recursos individuals per a construir un ambient favorable per a la salut de les persones” pel que s’ha de presentar especial atenció en conceptes com “el foment d’un entorn segur, els riscos de la sobremedicación, la prevenció de la malaltia o les receptes digitals”, entre altres.

A més, la portaveu socialista ha defensat la necessitat de “avançar cap a un model assistencial del segle XXI en el qual es disminueixi la pressió assistencial dels centres sanitaris i es fomenti la pràctica de l’autocura” una pràctica que, ha explicat Martínez, “ens ajudarà a reduir els costos en la sanitat”.

Finalment, la diputada ha reivindicat que des de les administracions “s’implanti la promoció de la salut en les polítiques” i subratllat que “la ciutadania mereix i ha de comptar amb els mecanismes necessaris per a millorar els seus estàndards de vida, canviant mals hàbits i empoderar-se a través del coneixement per a prendre les millors decisions en tot allò que afecti la seva salut” , ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací