El port de València estudiarà participar en el finançament de la prolongació de la L10 de Metrovalencia

571

Actualitat Diària

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha reunit telemàticament amb el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, per a tractar, entre altres temes, dels projectes de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) sobre la futura prolongació de les Línies 10 i 11 de Metrovalencia.

Després de la reunió, el conseller ha informat que el port de València estudiarà participar en el finançament de la prolongació de la L10 de Metrovalencia que connectarà Natzaret amb la resta de la xarxa per la zona del Grau de València”.

Per a Arcadi España, “aquesta iniciativa és una mostra del compromís del port de València amb la ciutat i amb la connexió de la façana marítima” i ha destacat que “és un pas més per a desenvolupar una major integració entre el port i la seva zona d’influència”.

La Generalitat està treballant en l’ampliació de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia per a connectar aquesta línia, ara en obres, amb l’actual xarxa tramviària en servei, mitjançant una ampliació de traçat i la creació de la nova Línia 11. El cost estimat de la prolongació de la L10 s’ha xifrat en 10,6 milions d’euros i el de la nova L11, en 18 milions d’euros.

Així, per a connectar la L10 amb la zona del Grau, es desenvoluparà un nou traçat tramviari des de la Ciutat de les Arts i les Ciències, seguint per l’avinguda Menorca, fins a arribar a la façana marítima i integrar aquest nou tram amb la xarxa tramviària actual en la parada Grau-Canyamelar”.

Així mateix es contempla una prolongació de la Línia 10 seguint el recorregut des de l’estació de Natzaret fins a la façana marítima, amb l’objectiu de millorar la integració i les condicions de mobilitat del barri a la ciutat de València.

La Línia 10, amb aquesta ampliació, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el barri de Natzaret i tota la façana marítima ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport públic de la xarxa de Metrovalencia.

A la reunió amb el president del Port de València també ha assistit la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací