Les Arts oferirà en ‘streaming’ l’òpera ‘Il tutoritzi burlato’ junt a Turisme

691

Actualitat Diària

El Palau de les Arts oferirà l’emissió en ‘streaming’ de l’òpera ‘Il tutoritzi burlarto’, de Vicente Martín i Soler, el pròxim 20 de novembre a les 20.00 hores a través de la pàgina web dels Arts,
(consultar aquí), gràcies a la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Així ho han anunciat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president del Patronat dels Arts, Pablo Font de Mora, després de la signatura del quart conveni de col·laboració entre totes dues entitats.

A través d’aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana contribuirà econòmicament en les actuacions de promoció i màrqueting de la cultura amb un import màxim de 220.000 euros.

Segons ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, “quatre anys de convenis han generat una aliança ferma per a la defensa del turisme cultural en la Comunitat Valenciana de la mà de l’òpera i d’un referent com és, el Palau de les Arts”.

Al seu judici, “haver trobat aquesta línia de treball de la Generalitat amb el coliseu més emblemàtic que tenim, ens sembla un encert”; al mateix temps que ha destacat que “situar València com una ciutat referent, oberta i cosmopolita ens semblava fonamental i constitueix una peça clau de la proposta de valor del nostre territori”.

Colomer ha destacat que “al març va canviar el guió per a tots, que encara estem reescrivint, però no dubtem ni un instant a mantenir aquest conveni, en la necessitat de construir marca i no deixar de sostenir aquesta aliança”.

El titular de Turisme ha volgut ressaltar “la necessitat actual de conrear nous públics a través de les eines digitals”, i ha avançat que per al 2021 el seu departament mantindrà l’aliança amb el Palau de les Arts.

Per part seva, el president del Patronat dels Arts ha recordat les principals línies de treball en els últims quatre anys, que es resumeixen en accions de visibilitat i promoció, tant en l’àmbit nacional com l’internacional, així com noves propostes de maridatge entre les arts escèniques i altres disciplines, com la gastronomia.

En aquest sentit, Pablo Font de Mora ha subratllat que el nou conveni recull un apartat dedicat a la generació de continguts digitals i a la cerca de nous públics, en el qual s’inclou l’emissió ‘online’ de ‘Il tutoritzi burlato’, de Vicente Martín i Soler.

‘Els Arts oferirà, en obert i de forma totalment gratuïta, l’únic títol que el operista valencià més internacional va compondre a Espanya abans d’emprendre la seva carrera europea de la mà en una producció realitzada per consolidats professionals de la Comunitat”, ha apuntat.

Dos valencians de consolidada trajectòria, Cristóbal Soler en el fossat i Jaume Policarpo com a responsable de la posada en escena, són els artífexs de ‘Il tutoritzi burlato’, la segona producció pròpia que Els Arts ofereix aquesta temporada després de la versió semiescenificada de ‘Così fan tutte’, de Mozart, que va inaugurar la temporada.

El repartiment està format pels artistes del Centre de Perfeccionament Palau de les Arts Aida Gimeno (Violante), Ezgi Alhuda (Dóna Menica), Oleh Lebedyev (Fabrizio) i Omar Lara (Pippo), juntament amb els cantants valencians David Ferri (Don Lelio) i Gonzalo Manglano (Anselmo).

Quart ‘streaming’

‘Il tutoritzi burlato’ es convertirà el pròxim dia 20 en la quarta òpera que Els Arts emetrà a través d’Internet gràcies a la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Al març de 2017, el centre d’arts va oferir la seva primera òpera en streaming ‘Lucrezia Borgia’, de Donizetti, en una acció que conjuminava la visibilitat de la programació artística del teatre amb els atractius turístics de la Ruta dels Borgia.

A l’òpera de recreació belcantista de la filla del Papa Borgia, li va seguir aquest mateix any, el mes d’octubre, la versió en concert de ‘Le cinesi’ de Gluck i ja en 2018 ‘Il corsaro’, de Verdi, una de les obres menys conegudes i representades del compositor nascut en Busseto.

Altres accions

A més de la generació de continguts digitals, el director general dels Arts, Jose Monforte, ha recordat que el conveni amb Turisme per a 2020 ha contribuït també econòmicament en el desenvolupament de l’activitat de la Temporada 2019-2020, amb la programació de ‘Il viaggio a Reims’, de Rossini, així com les activitats paral·leles a aquesta obra com la ‘Marató Rossini’.

D’aquesta, dins de l’apartat de promoció el conveni també recull la contractació de diversos suports publicitaris i altres accions de màrqueting destinades a donar visibilitat a l’oferta artística dels Arts.

Finalment, cal assenyalar que Turisme a través dels Arts fa un pas més en la promoció de la Comunitat Valenciana com a destí cultural, així com en la conservació del patrimoni cultural valencià i en la difusió de les arts escèniques; facilitant l’accés a la cultura, com a bé de primera necessitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací