L’equip Nissan e.dams acaba la seva primera temporada amb bona nota

605
Nissan has scored its first Formula E electric street racing championship victory with Sebastien Buemi taking a "lights-to-flag" win in the New York E-Prix today.

Actualitat Diària

Nissan e.dams segueix amb la seva impressionant ratxa de podis gràcies a la tercera plaça aconseguida avui per Sebastien Buemi, un resultat que li col·loca en segona posició de la classificació de pilots del campionat de Fórmula E de la ABB FIA.

El podi aconseguit és el cinquè de Nissan i l’habitació consecutiva de Buemi. Després d’acabar segon a Berlín, Alemanya; tercer a Berna, Suïssa, i ara aconseguir la victòria i la tercera posició en la doble carrera de Nova York, Buemi s’ha convertit en el primer pilot de Fórmula E a aconseguir quatre podis consecutius aquesta temporada.

Buemi ha gaudit d’una ratxa fantàstica després de sofrir una burxada durant la vuitena volta quan liderava la carrera a París. Després d’acabar aquesta prova en 13a plaça, en zona de punts, va aconseguir 89 punts més en cinc carreres fins a col·locar-se en segona posició.

En combinació amb la seva comañero d’equip, Oliver Rowland, Nissan e.dams ha aconseguit 34 punts més que qualsevol dels seus rivals en aquestes cinc últimes proves.

Rowland també ha aconseguit una impressionant sisena posició després d’una dura batalla, amb la qual cosa s’ha col·locat en 10a plaça en la classificació de pilots. Aquest resultat ha afermat la seva posició com el millor principiant d’aquesta cinquena temporada.

Nissan és el primer fabricant japonès a participar en la Fórmula E, però ha aconseguit signar una temporada excepcional que ha inclòs la seva primera victòria, set podis, sis pole positions, la quarta plaça en la classificació per equips i ha aconseguit classificar-se sempre entre els sis primers durant la sessió Super Pole de totes les carreres.

En la prova d’avui, Buemi ha estat el tercer més ràpid i s’ha col·locat en segona posició just a l’inici. Ha perdut aquesta segona plaça a meitat de carrera davant Robin Frijns, però ha lluitat dur per a travessar la meta en tercera posició.

Rowland s’ha perdut la Super Pole per poc, ja que s’ha classificat en setena posició. Ha usat la Manera Atac en dues ocasions a principis de la carrera per a defensar-se dels seus rivals, però ha perdut un parell de places abans d’avançar posicions al final gràcies a una conducció neta i precisa que li ha col·locat en sisena posició final.

Segons ha declarat Michael Carcarmo, director global d’esports de motor de Nissan: «Sabíem que hauríem de lluitar molt dur quan decidim participar en aquest campionat, i no hi ha dubte que la primera meitat de la temporada ens ha posat a prova, però no podria estar més orgullós de tots els integrants de Nissan, e.dams i NISMO perquè mai tiren la tovallola.

»És clar que hem aconseguit algunes fites increïbles, i guanyar la nostra primera carrera ahir ha estat sens dubte un d’ells. El nostre rendiment durant les sessions de classificació s’ha mantingut a un nivell impressionant durant tota la temporada, però carrera a carrera, volta a volta, hem millorat també el nostre rendiment en carrera.

»Ara ja disposem de tota una temporada de dades, d’experiència i de coneixements del campionat de Fórmula E, la qual cosa no només ens permetrà crear un millor cotxe de cara a la sisena temporada, sinó que resultarà vital a l’hora de millorar els nostres vehicles elèctrics de carretera.»

Nissan està aprofitant la Fórmula E per a demostrar la potència i el rendiment de la seva tecnologia elèctrica, que és una part fonamental de la seva visió de la Mobilitat Intel·ligent Nissan.

Nissan fabrica el vehicle elèctric més venut del món, la nova versió del qual LEAF e+ ja està disponible en tots els mercats europeus i, igual que el cotxe «Gen2» de Fórmula E, té més potència i més autonomia que els seus predecessors.

Jean-Paul Driot, director de l’equip Nissan e.dams, ha comentat: «Vull donar les gràcies a tots els integrants de l’equip pel fantàstic treball dur que han realitzat, i també als nostres pilots pels seus esforços; aquests resultats són un assoliment de tots.

»Aconseguir una victòria per a Nissan ha estat una cosa increïble que ens agradaria continuar fent la pròxima temporada. Sabem que no podem dormir-nos en els llorers perquè l’objectiu de la competició és ser cada vegada millors, però estem desitjant competir de nou.»

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací