L’enoturisme i els menús ‘made in Ruta del Sabor’, aposta de Vins de Castelló per aconseguir la DOP

682

Actualitat Diària

Els cellers de Castelló continuen buscant fórmules per a fer del enoturismo provincial un factor desestacionalizador. Després de configurar la Federació de Enoturismo de la Comunitat Valenciana al costat de les Rutes del Vi d’Alacant i Utiel-Requena i a la qual se sumarà València l’any vinent, busquen l’oportunitat de donar-se a conéixer entre més turistes del país. La de Castelló és la IGP més xicoteta de l’autonomia, composta per poques i xicotets cellers que volen donar-se a conéixer “en el món”, segons s’assegurava des de la Indicació Geogràfica Protegida provincial a aquest mitjà “l’objectiu és internacionalitzar-se i obrir els cellers al públic nacional més pròxim”, com el valencià, el turolense i el català. “El 75% del vi provincial es consumeix a Castelló, encara que ja hi ha restaurants a València, Madrid i Barcelona que ens demanen botelles”, asseguren.

Així, mentre els artesans del vi de Castelló ‘barallen’ per aconseguir la D.O.P per a créixer en l’exterior en plena època de verema, gràcies a aquesta nova associació busquen promoure activitats que atraguen a més públic als seus cellers. Per a això compten amb el beneplàcit de la Diputació i de la marca Castelló Ruta del Sabor. De cara a aquesta tardor s’han preparat diverses activitats que maridan la cultura del vi amb la restauració i el turisme rural. “Tenim paquets i ofertes especials que aglutinen menjars i sopars, amb visites a cellers i nits en allotjament rural”, indiquen des de la IGP.

Sense anar més lluny, durant setembre i octubre se celebra en diverses localitats de l’interior de Castelló els ‘Jornades del Vaig veure, el Oli i la Carn’, que desgranen una ruta per diferents restaurants provincials amb la finalitat de reactivar tres productes distintius de la cultura del bon menjar de Castelló. Restaurants de Bell-lloc, Vilafamés, Cabanes, Les Useres i la Serra d’Engalceran donaran a conéixer els seus productes en una degustació que es pot fer fins al 13 d’octubre amb menús especials de 18 i 30 euros.

D’altra banda, són diversos els cellers que s’inclouen en Vins de Castelló que han buscat mètodes per a captar més clients. El Celler Flors de Les Useres ofereix durant els mesos d’estiu una sopa-maridatge que acaba amb una observació astronòmica sota l’espectacular cel de la Plana Alta.

Una vintena de cellers en 2020

Durant els pròxims dies es donaran a conéixer encara més activitats que organitza la Ruta del Vi de Castelló, però mentrestant, els cellerers provincials aposten per una bona campanya en les 17 cellers que conformen la IGP i a la qual pròximament podrien sumar-se dues o tres més.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací