L’atur augmenta en 10.000 persones en la Comunitat al gener i és la tercera autonomia on més puja

451
T’Avalem Nules,

Actualitat Diària

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat del mes de desembre en la Comunitat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, que indiquen que la desocupació s’ha incrementat en 10.094 persones.

Nomdedéu ha destacat que es tracta d’un “comportament habitual i estacional el mes de gener”. Així, ha detallat que gener “és sempre un mes dolent” per a l’atur en la Comunitat Valenciana. “De fet -ha afegit-, l’any passat també va haver-hi un increment del 2,52%, lleugerament superior al d’enguany”.

El responsable d’Ocupació ha posat l’accent que el sector més afectat és el de serveis, amb 10.381 persones desocupades, mentre que la indústria (-0,42%) o la construcció (-0,07%) han baixat el nombre de persones desocupades de manera considerable.

En aquest sentit, ha destacat “l’oportunitat que suposaran els fons europeus per a la recuperació, que haurien de dirigir-se d’una forma prioritària a promoure la innovació (tècnica i organitzativa) de les petites i mitjanes empreses valencianes i facilitar una transició intel·ligent cap a noves activitats”.

Finalment, Nomdedéu ha recordat que, justament aquest dimarts, s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat un important paquet d’ajudes directes per valor de 80 milions d’euros per a empreses i persones treballadores autònomes afectades per la COVID-19, que “esperem que ajudaran a poc a poc a remuntar la situació”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací