L’assemblea general de Cajamar reelegeix a Eduardo Baamonde com a president

717

Actualitat Diària

Eduardo Baamonde ha clausurat al migdia d’avui l’assemblea general ordinària de Cajamar, en la qual ha estat reelegit president per a un nou mandat de quatre anys, defensant l’acompliment i visió de futur del model de banca cooperativa que l’entitat lidera des de fa quatre dècades al nostre país: “No podem perdre de vista que el negoci bancari es basa en la confiança, i la confiança sol es guanya amb el temps, la constància i la coherència entre el que es diu i el que es fa”.

En el transcurs de la seva intervenció ha valorat la situació del sector financer espanyol: “som conscients que s’aproximen moments complicats que probablement donaran lloc a nous reajustaments en el sector bancari, però vull dir-los que, pel que respecta a nosaltres , continuarem amb la nostra estratègia de creixement, al nostre ritme, amb les portes obertes per a continuar avançant en el nostre projecte de banca cooperativa d’àmbit estatal, sumant forces, però sense desviar-nos del nostre camí, del nostre full de ruta, i sense renunciar a l’essència del que sempre hem estat”.

El president de Cajamar ha recordat el treball realitzat pels seus directius i equips professionals en els deu últims anys, que a més de superar els efectes de la crisi de 2008, “ens permetrà afrontar ara amb total seguretat un eventual repunt de la morositat conseqüència de la desacceleració provocada pel coronavirus”. Així mateix, ha destacat el procés de creixement i diversificació que en els últims quatre anys ha portat a “estendre la presència de l’entitat a sis noves províncies, ampliar la cartera de clients i guanyar múscul financer sent una entitat pròxima, i sobretot una entitat útil, amb una visió a llarg termini, totalment compromesa amb els nostres clients i el desenvolupament econòmic i social del territori on estem implantats”.

En el seu discurs davant l’assemblea general, Eduardo Baamonde s’ha referit també a la crisi sanitària originada pel coronavirus: “La societat espanyola ha demostrat una gran capacitat de reacció i una solidaritat que ha fet que ens sentim orgullosos del país en el qual vivim. Al mateix temps que les empreses estan avui més ben preparades que en el passat, menys palanquejades financerament, més internacionalitzades i més professionalitzades que fa deu anys. I si bé és cert que sectors i activitats com el turisme, l’hostaleria i els petits negocis són els que estan sofrint en major mesura l’impacte de la crisi sanitària, també ho és que, amb les mesures de liquiditat adoptades per la UE i pel Govern, i la resposta de les entitats financeres, haurien de mantenir la capacitat productiva una vegada superades les limitacions inherents a l’estat d’alarma”.

Una lliçó per al futur

El president de Cajamar ha advertit que, com en tota crisi, ciutadans, empreses i responsables públics hem après lliçons que ens han de servir per a contemplar el present d’una altra forma i encarar el futur amb il·lusió i amb una major responsabilitat col·lectiva. “Una d’elles és la necessitat de reforçar el teixit productiu espanyol i comunitari. És clar que hem de valorar la importància de produir béns i serveis bàsics, com ho han estat els aliments i el finançament, i com degueren haver estat també els productes sanitaris i la recerca”.

Per a Baamonde és moment de reflexionar sobre la necessitat de comptar amb polítiques europees que redueixin la dependència exterior de béns i serveis considerats estratègics. “Vivim amb una economia i en una societat interdependent, en conseqüència, vulnerable, per la qual cosa hem d’aprofitar aquesta crisi sanitària per a prendre mesures i valorar el veritablement important, que donàvem per descomptat que teníem garantit de manera permanent, i que hem comprovat que es pot arribar a perdre en qüestió de dies si no comptem amb les estratègies adequades”.

La societat està exigint als governs i a les institucions solucionis a curt termini, “però també necessitem estratègies a llarg que superin la resolució de problemes conjunturals”, ha puntualitzat. Per això, ha cridat a invertir en salut, en la cura dels nostres majors, en una economia productiva i sostenible, basada en el coneixement. “Europa ha de recuperar el lideratge internacional en matèria de recerca, sobretot si vol continuar mantenint el model d’economia del benestar. Ha de saber el lloc que vol ocupar en el món. Desconec si ha d’haver-hi una o diverses velocitats en la construcció europea, però el que no tinc cap mena de dubte és que la Unió Europea no pot romandre parada, observant els canvis que lideren uns altres”.

“Estem en un mercat globalitzat, amb clients que ens exigeixen continuïtat i eficiència, que només serem capaces d’oferir si comptem amb polítiques que vagin més enllà d’una legislatura i, per tant, que precisen d’acords en el si de les institucions nacionals i comunitàries. De res ens serveixen els exabruptes i desqualificacions, volem respostes i certituds que ens permetin donar viabilitat als nostres projectes que, per definició, estan enfocats al futur: aigua, energia, educació, I+D+i, infraestructures de comunicació, digitals i analògiques, i, sobretot, certitud”, ha subratllat.

Els 180 delegats assistents a l’Assemblea General de Cajamar, celebrada al migdia d’avui simultàniament en deu seus diferents connectades telemàticament, ha donat la seva aprovació a l’informe de gestió i comptes anuals individuals corresponents a l’exercici 2019 presentat pel director general de l’entitat, Francisco González, i ha triat al nou Consell Rector de l’entitat, el mandat de la qual abastarà els pròxims quatre anys.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací