L’arribada del mes de juny porta una baixada de l’atur de 901 persones a la província de Castelló

Nomdedéu destaca que 5.000 persones han abandonat l'atur en la Comunitat al juny. A la província de Castelló hi ha 37.729 aturats, dels quals 14.616 són homes i 23.113 són dones

773

Nomdedéu destaca que 5.000 persones han abandonat l’atur en la Comunitat al juny. A la província de Castelló hi ha 37.729 aturats, dels quals 14.616 són homes i 23.113 són dones. En general s’ha reduït la xifra d’aturats en tots els sectors productius, menys en l’industrial on ha experimentat un lleuger increment. Del total d’aturats, 16.116 no reben cap mena d’ajuda. En la Comunitat, 5.061 persones han abandonat les xifres de l’atur, la qual cosa representa una baixada del 1,42%

Actualitat Diària

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur registrat del mes de juny fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, dels quals es desprén que 5.061 persones han abandonat l’atur en la Comunitat durant aquest últim mes, la qual cosa representa una baixada del 1,42%. A la província de Castelló, l’atur ha registrat un descens en 901 persones. Aquesta xifra del 2,3% es troba per damunt de la mitjana nacional que està en el 2,07% i també de la Comunitat.

Segons les dades facilitades pel Ministeri de Treball a la província de Castelló hi ha 37.729 aturats, dels quals 14.616 són homes i 23.113 són dones. En general s’ha reduït la xifra d’aturats en tots els sectors productius, menys en l’industrial on ha experimentat un lleuger increment. Del total d’aturats, 16.116 no reben cap mena d’ajuda.

Com és habitual, l’època estival permet l’increment en el nombre de contractes, però continuen creixent els de caràcter temporal. En xifres, dels 1.533 nous contractes que es van realitzar el mes de juny, solament 171 van ser indefinits. D’un altre costat, l’afiliació a la Seguretat Social pateix un lleuger increment de sol 144, per a sumar un total de 233.421 afiliats.

Per part seua, el responsable de Labora ha destacat que, malgrat estar en un període marcadament estacional, la millora s’ha estés a tots els sectors (menys en l’agricultura), i ha ressaltat la bona evolució de la indústria i les persones sense ocupació anterior.

Reducció en joves

Quant als grups d’edat, Enric Nomdedéu ha posat l’accent en la important baixada de l’atur entre joves (-6,25%), si bé ha assenyalat que, des del Consell, “som conscients que això es pot deure, en bona mesura, als contractes temporals d’estiu”.

Nomdedéu ha recordat que Labora acaba de posar en marxa la nova edició de Avalem Joves Plus, el programa d’ocupació juvenil més ambiciós de tota la Comunitat, i que afavorirà que, al voltant de 3.000 joves, tinguen la seua primera experiència laboral en la seua entitat local.

El responsable d’Ocupació ha ressaltat que la xifra de persones desocupades es troba ja per davall del nivell de desembre del 2008. “Així doncs ha afirmat_ continuem consolidant la recuperació econòmica, amb unes xifres que, malgrat l’estacionalitat, han estat raonablement distribuïdes entre sectors i grups de població”.

Així, ha detallat que, en termes interanuals, s’ha produït un descens de l’atur del 4,30% (15.773 persones parades menys que fa un any). La Comunitat és la tercera autonomia on la baixada anual de l’atur, en termes absoluts, és més fort.

Quant a les contractacions, el mes de juny s’ha registrat un total de 185.685 contractes de treball, la qual cosa representa la tercera cifra més alta d’un mes de juny des que es tenen dades.

Afiliació a la Seguretat Social

També destaca la xifra d’afiliacions a la Seguretat Social. Al juny, s’ha aconseguit la xifra d’1.923.368 afiliacions, la millor dada d’un mes de juny des de 2008.

A nivell nacional, les dades de juny també han sigut relativament bons, ja que l’atur s’ha reduït en 63.000 persones i ho ha fet en totes les comunitats. Pel que respecta a la Comunitat Valenciana ha baixat quasi en 5.000 persones.

A la província de Castelló hi ha 37.729 aturats, dels quals 14.616 són homes i 23.113 són dones. En general s’ha reduït la xifra d’aturats en tots els sectors productius, menys en l’industrial on ha experimentat un lleuger increment. Del total d’aturats, 16.116 no reben cap mena d’ajuda. En la Comunitat, 5.061 persones han abandonat les xifres de l’atur, la qual cosa representa una baixada del 1,42%

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací