L’Ajuntament renova el conveni amb la cooperativa d’emprenedors de Castelló

730

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació, ha renovat la subvenció per a finançar l’execució del projecte Beta.coop, la Cooperativa d’Emprenedors de Castelló impulsada i creada en 2016 com la primera cooperativa d’emprenedors de la Comunitat Valenciana i la segona de tota Espanya. El nou acord contempla la concessió d’una subvenció per valor de 10.000 euros per a l’execució del projecte en l’exercici 2019.

La Regidoria d’Ocupació i Emprenedoria encapçalada per Patricia Puerta ha impulsat l’acord per considerar a Beta.coop com un motor d’ocupació per a Castelló. «Es tracta d’una iniciativa pionera que porta tres anys facilitant el llançament i la consolidació de 20 nous projectes emprenedors sota la fórmula de l’economia social», ha detallat Puerta. Per a la regidora, Beta.coop dinamitza la creació d’ocupació en la capital de la Plana i suposa una oportunitat per a integrar socialment als integrants de la cooperativa.

Des de la seua posada en marxa en 2016 s’han consolidat 20 projectes d’emprenedoria. A la conclusió d’enguany, s’hauran consolidat altres cinc cooperatives de treball més.

Per això, la corporació municipal continua apostant per aquesta iniciativa a càrrec de l’Agència de Desenvolupament Local. Les actuacions a realitzar al llarg d’enguany s’han centrat principalment a analitzar i ajustar el sistema de control de qualitat, aconseguir l’autonomia econòmica per a les despeses corrents de la cooperativa i enfortir les relacions amb les empreses i institucions de l’ecosistema emprenedor de Castelló.

Mitjançant aquest conveni, la cooperativa ha d’aconseguir diverses metes, com la consolidació de la formació trimestral en matèria de gestió, finançament i comptabilitat empresarial amb els cursos ABC Cooperativa, la consolidació de les sessions mensuals per a solucionar problemàtiques particulars dels socis, així com establir relacions amb els espais de coworking de Castelló amb la finalitat de poder obtindre condicions avantatjoses per als socis i la creació de sinergies entre els projectes.

El conveni signat implica l’aportació de 10.000 euros per part de l’Ajuntament de Castelló i la cessió gratuïta d’un espai d’oficines en les dependències municipals del Centre per a la Innovació en Energia i Sostenibilitat (CIES), situat a la Ciutat del Transport.

Des del consistori i la Regidoria d’Ocupació s’ha valorat com a decisiu per a renovar el conveni l’interés social i la contribució de Beta.coop a l’hora de dissenyar noves polítiques d’ocupació amb les quals incentivar l’emprenedoria local en un entorn protegit, viable i pròxim. Així ho porta fent des de 2016, moment de la seua constitució i període en el qual la cooperativa d’emprenedors ha promogut la creació de 20 projectes, als quals s’espera que se sumen altres 5 cooperatives al final d’enguany.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací