L’Ajuntament de Castelló reforça la desinfecció de vies públiques amb un nou sistema de nebulització

695

Amb la incorporació del nou camió, el servei disposa d’una flota de 17 vehicles que són utilitzats en els treballs de desinfecció 

Actualitat Diària

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia, ha visitat les instal·lacions d’FCC-Fobesa per a conèixer el funcionament del nou sistema de nebulització que emprarà la concessionària del servei de neteja per a la desinfecció de les vies públiques. L’edil ha estat acompanyat pel gerent de l’UTE FCC-Fobesa, Vicent Colás, i l’enginyer municipal. Així, el canó pot projectar fins a 2.000 litres de la formula a base d’hipoclorit que s’utilitza a les vies públiques i circularà pels carrers amples i grans vies dels diferents districtes de la ciutat de Castelló.

“La prioritat de l’Ajuntament de Castelló és garantir la seguretat dels veïns i les veïnes i per això hem adquirit un gran nebulitzador que permet fer desinfeccions ràpides en grans espais de manera molt eficient”, ha assegurat Garcia. El regidor ha explicat que el sistema es posarà en marxa en punts amb gran afluència de persones, com l’avinguda Ferrandis Salvador, y altres grans espais durant els mesos d’estiu. Si cal, el canó es pot emprar «per a la desinfecció dels patis de les escoles al principi del curs» o altres indrets de la ciutat on siga necessari.

Amb la incorporació del nou camió, el servei disposa d’una flota de 17 vehicles que són utilitzats en els treballs de desinfecció i que es mantindran durant l’estiu, en horari de 23.30 a 13.30 hores. A més, el consistori dona faena a mig centenar d’operaris en aquestes tasques.

Cal recordar que Garcia va traslladar a tots els grups municipals l’informe de planificació de treballs de neteja en via pública, platges i elements de mobiliari urbà. Com recull el document, tres operaris higienitzaran diàriament les passarel·les de les platges mentre que altres sis es dedicaran a la neteja de mobiliari, tant en entorns no urbans com a zones perifèriques.

Per als treballs d’aigualeig manual en horari nocturn s’empraran 16 efectius, els quals netejaran assistits per furgonetes. Altres quatre equips es dedicaran a tasques d’aigualeig mixt en voreres i calçades, així com en els mercats ambulants.

Quant a la neteja de mobiliari urbà, nou equips treballaran en la higienització de contenidors i papereres, d’entorns hospitalaris i de centres de persones majors en zones urbanes, amb vehicles hidronetejadors i un tricicle elèctric. Altres nou equips faran les mateixes tasques amb motxilles polvoritzadores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací