L’Ajuntament de Castelló i l’UJI tanquen un conveni per a promoure Beuqes Talent als estudiants

Els possibles beneficiaris de les ajudes hauran d'estar empadronats en la ciutat de La Plana almenys un any

1204

ActualitatDiària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, han signat un conveni de col·laboració per a la creació de les ‘Beques Talent Ciutat de Castelló’, un acord que permetrà lliurar ajudes econòmiques als estudiants de l’UJI que formen part de projectes de recerca. D’aquesta manera, l’Ajuntament destinarà 25.000 € dels Pressupostos municipals a cadascuna de les edicions corresponents als cursos acadèmics 2017/2018 i 2018/2019. La iniciativa respon a la intenció del Consistori de fomentar el talent de la ciutadania i afavorir la formació dels estudiants de l’UJI.

“L’Ajuntament fomenta el talent ciutadà, perquè és fonamental per a promocionar a les persones més destacades, a les i els alumnes amb els millors expedients acadèmics, perquè açò suposa lluitar pel futur de Castelló. És retornar el coneixement, la tecnologia i la massa grisa a la ciutat. Estic orgullosa de la nostra universitat, que ha sigut fonamental en el desenvolupament de Castelló”, ha afirmat Marco.

Per la seua banda, el rector ha agraït a l’ajuntament i a l’alcaldessa “la confiança que sempre han dipositat en la Universitat com a centre de generació de coneixement”. “Aquesta aposta per la gent jove i amb talent diu molt de l’Ajuntament, perquè permet als estudiants treballar per la societat”, ha dit Climent, qui ha incidit que les beques fomentaran aquells àmbits de major interès municipal, com les Smart Cities i l’economia circular.

Els possibles beneficiaris de les ajudes hauran d’estar empadronats en la ciutat de Castelló de la Plana, almenys amb un any d’antiguitat. També hauran d’estar matriculats en segon curs, o posteriors, d’un grau, o en un màster universitari oficial de l’UJI. Els alumnes, a més, hauran de formar part del Programa Estudia i Investiga per a estudiants matriculats en un grau, o haver format part d’aquest programa per als alumnes matriculats en un màster oficial.

Finalment, aquests estudiants hauran de presentar un projecte de col·laboració amb un grup de recerca de l’UJI que continga els punts que s’indicaran en la convocatòria, la qual es durà a terme durant cadascun dels cursos acadèmics corresponents.  El conveni entre la Universitat i l’Ajuntament produirà efectes des de la seua subscripció i estarà vigent fins al 31 de desembre del 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací