L’agermanament entre Castelló i Ube obri la porta de la Comunitat Valenciana a Japó

1443

Ube i Castelló segellen el seu pacte de col·laboració amb una declaració de respecte mutu, amb la interpretació dels seus himnes més volguts

Castelló i Ube han segellat avui el seu vincle amb una declaració d’agermanament entre les dues ciutats. Una delegació del municipi japonés ha sigut rebuda en l’Ajuntament de la capital de Plana, que ha acollit l’acte institucional presidit per les alcaldesses d’ambdues localitats, Amparo MArco i Kimiko Kubota. La bona sintonia, l’afecte, la coincidència d’interessos i els profunds llaços culturals, humans i econòmics entre les dues ciutats han quedat en evidència en el transcurs de la jornada.

EM/ Actualitat Diària

Donava la una del migdia i el sol queia a plom sobre la plaça Major. Els representants de Castelló, amb la major part de la Corporació i els representants de Ube a Castelló esperaven emparats sota l’ombra de les porxades de l’edifici municipal.

Els músics de la Banda Municipal ho feien cercant la poca ombra que encara els proporcionava la façana del Mercat Municipal.

Feia calor, molt. Els músics havien d’haver començat a interpretar les seues peces molt abans, però qui els podia demanar que se socarraren sota el sol?.

El vehicle de l’alcaldessa de Ube arribava per fi pel carrer Major i a la seua trobada acudia l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que l’acompanyava fins a la plaça Major on, ara si, ja formaven els representants d’ambdues delegacions. cadascun en el seu lloc, prèviament acordat pel protocol de la situació.

A l’arribada de l’alcaldessa Kimiko Kubota, els músics ocupaven els seus llocs. Kubota va saludar d’un en un als membres de les dues delegacions abans de pujar, amb l’alcaldessa, a la tarima verda preparada enfront de l’Ajuntament. I llavors va començar l’acte oficial amb la interpretació, pels músics de la Banda, de l’himne local de la localitat japonesa, ‘Song of Ube’. Completat l’himne de Ube, es va interpretar també la ‘Marxa de la Ciutat’, de Matilde Salvador.

Ambdues delegacions van posar llavors per a una gran foto familiar en les escales de l’edifici municipal. A partir d’ací, els membres més assenyalats van pujar per l’escala principal fins al despatx de l’alcaldessa, Amparo Marco, mentre la resta prenia seient en el Saló de Plens de la ciutat.

En el despatx de la primera edil, Kimiko Kubota signava en el llibre d’honor, on expressava la seua confiança en què aquests cinc anys d’amistat foren solament el preludi d’una relació llarga i generosa per a tots dos municipis.

Posteriorment, ja en el Saló de Plens, es llegia l’acord municipal aprovat el passat 21 de juny, pel qual la ciutat de Castelló recolzava aquest agermanament oficial. El regidor d’Agermanaments, Enric *Porcar, va explicar, durant la seua intervenció, les raons per a institucionalitzar la relació entre les dues ciutats i donava la benvinguda als visitants, que romandran en terres castellonenques durant dos dies.

“La figura de l’agermanament entre ciutats és un excel·lent llit per a col·laborar, per a intercanviar coneixements o aprendre mútuament de les nostres respectives experiències”, ha expressat Marque, qui ha destacat “el ventall de possibilitats que ens obri la internacionalitat”, tant en l’àmbit social com en l’econòmic. “Estem encantats de comptar amb Ube com a referent per a intercanviar experiències i models d’actuació amb els quals poder afrontar els reptes diaris del govern de les nostres ciutats”.

L’alcaldessa de Castelló ha recalcat les coincidències demogràfiques i la capitalitat de tots dos municipis, així com el caràcter industrial i la voluntat d’apostar per la sostenibilitat i el desenvolupament ambiental. Altres àmbits en els quals hi ha espais comuns serien el cultural i artístic, la riquesa gastronòmica i la voluntat d’avançar cap a una societat més justa i amb més igualtat entre homes i dones. “L’aliança que avui formalitzem estic convençuda que comportarà projectes de cooperació importants”.

En la seua intervenció, Kubota ha incidit en la voluntat de cooperació entre Ube i Castelló, expressada en els acords sobre aspectes culturals i esportius establits en els últims cinc anys. En aqueix sentit, ha destacat que l’establiment de les relacions bilaterals entre Japó i Espanya compleix ara 150 anys i que aqueixa data és una oportunitat per a afermar aqueix nexe entre nacions a nivell municipal. “Volem estrènyer els llaços entre Ube i Castelló para hi haja més prosperitat per a ambdues ciutats”. A més de Kubota, la delegació de *Ube estava integrada pel president del Consell Municipal de Ube City, Takaharu Sugiyama, i una vintena de veïns d’aquella localitat.

A continuació s’ha realitzat l’intercanvi de regals entre ambdues delegacions. Amparo Marco ha lliurat a l’alcaldessa Kubota, una vara de comandament municipal i li ha pres de la solapa una insígnia amb l’escut de Castelló.

Per la seua banda, la primera edil nipona, ha lliurat a Marc un Quimono japonés amb una banda verda, que ha sigut *my celebrat per tots els assistents.

Una forta abraçada entre ambdues autoritats ha segellat un llaç d’unió, en el qual, com ha indicat Amparo Marco, dos municipis com UBE i Castelló, amb dues alcaldesses al capdavant, confien plenament en què aquesta relació siga positiva per a ambdues ciutats, capaces de fomentar un desenvolupament industrial dins d’un marc sostenible.

L’acte en el saló de plens ha finalitzat amb la interpretació de l’himne nacional de Japó, que va ser corejat i cantat per tots els assistents japonesos. A continuació, es va interpretar també l’himne nacional espanyol.

Completat l’esdeveniment en el saló de plens, l’alcaldessa de Ube i la seua delegació, van ser convidats a contemplar una mostra de les tradicions de Castelló. Concretament, es va tractar del ‘Bolero de Castelló’ ballat al són d’una dolçaina.

La visita de la delegació nipona ha continuat a la vesprada amb una visita cultural pel centre de Castelló. La ruta ha partit del parc Ribalta i ha transitat per alguns de les escultures més significatives emplaçades en el casc urbà, com les ‘Papallones’ de Manolo Valdés i la pedra ‘Love Stone’, de l’artista Atsuya Tominaga, situada en l’avinguda del Rei. La concatedral i el Fadrí han sigut altres elements patrimonials visitats, així com el recinte remodelat del Castell Vell i l’ermita de la Magdalena.

El GMP aplaudeix l’agermanament

La portaveu popular, Begoña Carrasco, valora positivament l’agermanament amb la ciutat japonesa de Ube, ja que suposa la culminació d’un procés iniciat en 2013 amb la visita del llavors alcalde popular, Alfonso Bataller.
Un acord que servirà, entre altres coses, per a ampliar la cooperació en l’àmbit industrial ceràmic, químic i amb intercanvis empresarials. Objectius que ja es van plasmar en el primer protocol d’intencions subscrit en 2013 i que contemplava la decisió de mantenir relacions per a aconseguir el progrés, el desenvolupament i el benestar d’ambdues ciutats així com el compromís de col·laborar per a enfortir les relacions tant culturals com a esportives, socials, turístiques i econòmiques.
Carrasco: “En aquest sentit, també agrair a l’empresa UBE Corporation la intermediació duta a terme després d’aquell primer viatge institucional de l’alcalde Bataller. Una empresa que genera 450 llocs de treball directes d’alta qualificació en la ciutat de Castelló i d’altres indirectes”.
“Mentre Castelló en Moviment es dedica a criticar l’agermanament amb la ciutat de *Ube, tornant a distanciar-se dels seus socis del pacte de govern, des del Grup Municipal Popular recolzem aquelles iniciatives que portaran
progrés i desenvolupament econòmic a la ciutat de Castelló, afermant els llaços entre les comunitats, en lloc de crear divisió com fan uns altres”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací