L’Aeroport de Castelló habilita espai per a estacionar avions durant l’Estat d’Alarma

643

Actualitat Diària

L’aeroport de Castelló ha habilitat espai per a estacionar avions que han quedat fora de servei a conseqüència de la caiguda del trànsit aeri associada a la crisi del coronavirus. Aquest migdia han arribat dues aeronaus i en els pròxims dies podrien sumar-se unes altres.

El director general de Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha manifestat la voluntat de l’aeroport de Castelló “de col·laborar, en la mesura de les seues possibilitats, amb les companyies aèries, ja que estan enfrontant-se a greus problemes econòmics i operatius a conseqüència de la cancel·lació massiva de vols, motivada per la pandèmia del coronavirus COVID-19“.

Amb aquest objectiu, s’ha habilitat espai en la plataforma de l’aeroport, a fi atendre algunes de les sol·licituds formulades per les aerolínies, que requereixen lloc on estacionar els avions que han quedat temporalment inactius.

D’altra banda, el director general de Aerocas ha mantingut una ronda de contactes amb els diversos departaments de l’aeroport de Castelló per a recopilar dades sobre la incidència que està tenint en la infraestructura aquesta crisi sanitària.

Respecte al trànsit comercial, Joan Serafí Bernat ha assenyalat que l’aeroport roman operatiu i que encara no s’han registrat cancel·lacions de vols regulars, encara que sí que s’ha constatat una reducció significativa de les xifres de passatgers, “especialment accentuada des que el Govern va decretar l’estat d’alarma”.

D’altra banda, les tres escoles de vol amb base en les instal·lacions han interromput la seua activitat formativa, mentre que continua operativa una de les empreses d’aparcament i desmuntatge d’avions.

A través dels seus canals de comunicació, l’aeroport està incidint en el missatge llançat per les autoritats que no és aconsellable viatjar excepte per circumstàncies inajornables. A més, insta a consultar amb el Ministeri d’Afers exteriors la relació de països que imposen restriccions a l’entrada de viatgers procedents d’Espanya. Així mateix, recomana als usuaris consultar amb l’aerolínia l’estat del vol, ja que pot patir variacions o cancel·lacions.

El director de Aerocas ha recordat que s’ha posat en marxa un pla de contingència i un comité de seguiment enfront de l’amenaça del coronavirus, que contempla diverses mesures encaminades a previndre el risc de contagi entre els usuaris de les instal·lacions i del personal del propi aeroport.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací