L’actual pandèmia de la coronarirus fa que els tests ràpids adquireixen major importància que mai

699

Actualitat Diària

L’ús de test de diagnòstic ràpid s’ha convertit en una prioritat com a resposta a la pandèmia de la Covid-19. No sols en la detecció d’aquest virus, sinó també en la d’altres bacteris com la Legionel·la, que causa pneumònia pulmonar greu i pot implicar serioses complicacions per als pacients.

En aquest context, en el qual és més crític que mai actuar amb una anàlisi ràpida i objectiva, l’empresa Biòtica amb seu al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I destaca la innovació oferida per Legipid® -el test de detecció ràpida de Legionel·la de Biòtica- que proporciona resultats en una hora, eliminant l’espera de 10 a 14 dies de la metodologia convencional i reduint significativament el risc d’exposició i contagi del personal sanitari i els pacients.

Així, aquesta prova -que redueix, a més, la taxa de resultats no concloents- cobra especial importància en el moment actual, a causa de la major afluència de persones malaltes a instal·lacions com hospitals, hotels medicalitzats o residències d’ancians, per la qual cosa plans de prevenció i control de la legionel·losi han de ser el més ràpids i eficients possible. Especialment al nostre país, on la incidència de la Legionel·la està molt per damunt de la mitjana europea segons un informe recent de l’Institut de Salut Carlos III, que assegura que els casos declarats de legionel·losis a Espanya han augmentat un 57%.

Sobre Legipid

Legipid® és l’únic mètode ràpid amb certificat internacional d’AOAC-RI. Compta amb una tecnologia basada en anticossos, d’alta sensibilitat, però baix cost, l’aplicació de la qual aconsegueix quantificar aquest bacteri en mostres complicades, on la presència d’altres microorganismes impedeix que es puga detectar de manera normal.

A més, és utilitzat per part de les administracions públiques en la resolució de brots de legionel·losis, està recollit en la norma UNE100030 i ha sigut base del desenvolupament dels primers equips automatitzats de Legionel·la (Legiolab® www.legiolab.com).

Biòtica Bioquímica Analítica, S.L. és una Empresa Innovadora de Base Tecnològica (EIBT) situada al Parc Científic Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I de Castelló (Espaitec). www.biotica.es Tlf: 964 108 131

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací