Labora i la UV estudiaran la situació dels treballadors de plataformes digitals

404

Actualitat Diària

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, han signat el conveni de col·laboració entre Labora (Servei Valencià d’Ocupació i Formació) i la Universitat de València. La cooperació entre totes dues entitats té la fi d’obrir una línia de recerca que aprofundeixi en el coneixement de la realitat del personal que treballa en plataformes digitals en la Comunitat Valenciana. Aquest projecte està dotat amb 55.000 euros.

Labora és l’organisme autònom de la Generalitat competent per a impulsar, desenvolupar i executar la política de la Generalitat en matèria de creació i qualitat de l’ocupació. Resulta, per tant, convenient l’aliança col·laborativa amb entitats que puguin ajudar en la recerca de nous models d’ocupació que escapin de les estructures normatives actuals.

Nomdedéu ha afirmat que, amb aquest conveni, es podrà “oferir a la ciutadania, a les empreses, les diferents institucions, els agents socials i les entitats, tant públiques com privades, la informació necessària perquè tinguin un major coneixement en el funcionament d’aquests nous tipus de relacions laborals”.

Segons el responsable d’Ocupació aquest major coneixement redundarà en la millora de les polítiques públiques i de les actuacions privades de cara a aquest col·lectiu, actualment en augment i encara desconegut.

La rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, ha destacat la importància de la recerca en un context de transformació de les estructures econòmiques per a conèixer la realitat laboral i poder servir també de base al desenvolupament de polítiques públiques.

El professor José María Peiró, catedràtic de Psicologia Social, i Adrián Todolí, director de la Càtedra d’Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València, dirigiran la recerca que té com a objectiu millorar el coneixement que disponible sobre la situació real dels treballadors en plataformes en la Comunitat Valenciana per a poder fixar polítiques que millorin la seva situació.

Adrián Todolí ha assenyalat que “la digitalització està canviant ràpidament la nostra manera de treballar, particularment amb l’extensió del teletreball derivat de la pandèmia. Aquest estudi ens permetrà conèixer quins efectes ha tingut la COVID-19 en el treball en plataformes i quines són les condicions laborals dels quals treballen en aquest tipus d’empreses”.

Aquest treball s’emmarca dins dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU el número de la qual 8 es refereix expressament al treball decent per a tots i totes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací