Labora ha respost a 8.000 persones durant 2018 a través de correu electrònic i WhatsApp

1108

Les consultes es van incrementar després del canvi de marca i d’imatge corporativa del Servei Valencià d’Ocupació i Formació

Actualitat Diària

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha atés mitjançant el seu servei d’informació general a través de WhatsApp i correu electrònic a 7.841 persones l’any 2018. Des del 2 de gener de 2018 fins al 21 de desembre han sigut 2.238 correus electrònics i 5.603 missatges de WhatsApp els que han arribat al contacte d’informació que Labora proporciona als seus usuaris per a respondre consultes de caràcter general.

De totes aquestes preguntes, les que s’han realitzat amb més freqüència en tots dos mitjans durant enguany han sigut com inscriure’s com a demandant d’ocupació, què fer si s’ha bloquejat el codi d’accés a la web o com apuntar-se als cursos de formació i tallers d’ocupació.

Destaca el nombre de consultes ateses durant el mes novembre, que duplica pràcticament la mitjana de la resta d’altres mesos amb 1.335 preguntes respostes. Aquest increment coincideix amb el canvi d’imatge i marca corporativa que ha experimentat el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), ara Labora, i que té com una de les seues prioritats l’ús de les noves tecnologies per a acostar-se al públic d’una manera més accessible i eficient.

Des que a mitjan octubre Servef va passar a dir-se Labora i, sobretot, des que es va produir la substitució de la seua antiga web per la nova labora.gva.es, ha crescut el nombre de preguntes rebudes.

El servei de WhatsApp és el mitjà més emprat durant 2018 pels usuaris per a realitzar consultes, mentre que el correu de Labora és un canal consolidat per a fer preguntes de caràcter general i des d’on es reben respostes més extenses que per WhatsApp o Xarxes Socials, ja que el mitjà ho permet.

Labora, pioner en l’atenció via WhatsApp

Labora, anteriorment Servef, va ser el primer servei públic d’ocupació i el primer organisme de la Generalitat a utilitzar el WhatsApp com a canal directe de comunicació amb l’usuari, iniciativa que li va valdre el Premi Excel·lència Novagob 2015. Des de la seua creació, el nombre de persones que realitzen consultes generals a través del servei de WhatsApp ha crescut de forma constant.

El número del WhatsApp de Labora (616 124 143), que únicament atén consultes a través del xat, ofereix una resposta immediata i gratuïta per part de l’administració pública, que contesta a una mitjana de més de 30 usuaris per dia. El servei de WhatsApp està operatiu en el mateix horari en el qual les oficines, cridades Espai Labora, realitzen l’atenció al públic: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.30 hores.

A través d’aquest número, el personal del departament de comunicació de Labora ha rebut tot tipus de consultes. Les més freqüents són dubtes sobre el procés d’inscripció, l’accés a la web o com apuntar-se als cursos de formació. No obstant això, a vegades arriben missatges i correus que no estan relacionats amb la cerca d’ocupació o els serveis que ofereix Labora.

Alguns missatges curiosos

Són comuns les confusions amb el SEPE (Servei d’Ocupació Pública Estatal), que tramita les prestacions per desocupació, i altres organismes públics de la Generalitat Valenciana però, a vegades, els usuaris envien al Servei Valencià d’Ocupació i Formació missatges peculiars.

Així, el personal de Labora ha rebut a través de WhatsApp diverses receptes de cuina, cadenes d’oracions, felicitacions de Nadal i altres festius, o la previsió del temps. A més, sovint les persones usuàries del servei s’equivoquen de número i envien missatges (fins i tot àudios) en els quals compten intimitats, pensant que s’estan dirigint a la seua parella o a alguna amistat.

També hi ha hagut persones que, acostumades a realitzar consultes de forma habitual, han escrit al servei de WhatsApp per a comptar bones notícies o novetats sobre la seua vida, com el cas de la usuària que l’agost passat va escriure per a comunicar el seu embaràs.

De la mateixa manera, a labora@gva.es arriben tot tipus de correus. Obviant el spam, a l’inici de l’any, a València es va realitzar un càsting per a contractar extres per a una pel·lícula que s’anava a rodar a la ciutat i la safata d’entrada de l’email de Labora va aparéixer repleta de correus que adjuntaven fotografies, currículums i books d’aspirants, a pesar que Labora, llavors Servef, no tenia cap relació amb la selecció de la pel·lícula.

Més enllà de les anècdotes, la veritat és que el servei d’informació general a través de correu, WhatsApp i xarxes socials ha tingut un bon acolliment per part de la ciutadania. El nombre de consultes creix cada dia i les persones usuàries, en general, expressen un alt grau de satisfacció amb l’atenció rebuda i la rapidesa amb la qual es resolen els seus dubtes i, sovint, deixen constància del seu agraïment.

Altres formes de contactar amb Labora

El correu electrònic i el WhatsApp són sol dos dels canals d’atenció a les persones usuàries amb els quals compta el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ja que també es poden realitzar consultes a través de les pàgines oficials de Labora en Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn.

A més, en el Blog de Labora (elblogdelabora.es ) les persones interessades poden trobar informació sobre els programes d’inserció, així com tutorials per a facilitar les gestions a realitzar en la web o en l’app GVA Autoservef.

Amb tot això, des de l’Administració s’està realitzant un esforç per a posar a l’abast de la ciutadania, i especialment de les persones desocupades, una forma de comunicació ràpida, gratuïta i eficaç que els ajude a resoldre els seus dubtes sense la necessitat d’eixir de casa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací