Labora aprova 41 Escoles Taller Et Formem en les quals 600 persones desocupada

538

Actualitat Diària

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, de la Conselleria d’Economia Sostenible, ha publicat el llistat de les entitats locals que han estat beneficiàries del pla mixt d’ocupació i formació Et Formem.

En total, seran 41 les Escoles Taller Et Formem les que es duran a terme a través de les entitats locals enguany, amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables.

Per a aquest programa mixt, del qual podran beneficiar-se aproximadament 600 persones, es destina un import global de més de 7 milions d’euros per a tota la Comunitat Valenciana. Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu.

Aquest projecte, que es durà a terme a través de les entitats locals, consisteix en la realització d’obres o serveis d’interès general que donen l’oportunitat a l’alumnat de desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un salari.

El programa té un triple benefici: es realitzen labors de millora en les localitats, les persones desocupades aconsegueixen formació i, també, se’ls garanteix una remuneració des del principi.
Per províncies, València suma un total de 16 projectes, que recullen fins a 24 especialitats professionals diferents.

En total, en tota la província es podran beneficiar al voltant de 240 persones, que realitzaran accions de formació mentre reben un salari. La província d’Alacant, per part seva, recull fins a 21 especialitats, repartides en 15 projectes formatius, dels quals es podran beneficiar fins a 210 persones.

Quant a Castelló, suma un total de 15 especialitats, reunides en 10 projectes formatius per a un número aproximat de 150 alumnes i alumnes. Les accions formatives comptaran amb un aforament màxim de 10 alumnes per grup.

Entre els projectes, es troben diversos relacionats amb el medi ambient, com el pla d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, on les persones beneficiàries podran posar en valor els espais naturals, i baix criteris de sostenibilitat.

És el cas d’ajuntaments com els d’Ontinyent, Benicarló, Castelló de la Plana o Benidorm, així com de la Mancomunitat de Municipis La Costera – Canal, que començarà un projecte d’enjardinat del municipi Rotglà i Corberà. També hi ha activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes, com és el cas del municipi d’Ondara.

Així mateix, diversos municipis realitzaran diverses accions formatives del sector de la construcció, com Tavernes de la Valldigna amb operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització; l’Ajuntament d’Elx, per part seva, impartirà formació sobre operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i telecomunicacions en edificis.

A més, són diversos els municipis que impartiran formació relacionada amb operacions auxiliars de serveis d’administratius i generals. Algunes de les entitats locals que impartiran aquesta formació són València, Gandia, Almussafes, Alfafar, Silla o Alaquàs, entre altres.

Inscripció

Per a poder optar a les escoles Et Formem és important que les persones facin constar el seu interès en la seva demanda a través de l’acte entrevista tal com es mostra en aquest tutorial (consultar aquí).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací