La Unió lamenta que la Conselleria no haja pagat als ramaders afectats per la covid

509

Actualitat Diària

LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders critica que la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica no haja pagat encara les ajudes als sectors ramaders més afectats per la Covid-19 -uns 3,2 milions d’euros-, sol·licituds que es van demanar entre l’última quinzena de maig i la primera de juny.

Es tracta de persones ramaderes que estan travessant una difícil situació durant els últims mesos a conseqüència de les contínues restriccions pel tancament total o parcial del canal HORECA.

Agricultura sí ha abonat per la seua part les ajudes per la venda directa en mercats, llotges, alhóndigas o al detall i les de creació de canals telemàtics de venda de productes agroalimentaris, però es tracta de poques persones beneficiàries i amb quantitats molt xicotetes en relació a les de ramaderia. En concret, són poc més de 74.000 euros i 50 beneficiaris entre les dues, donant la raó a LA UNIÓ quan en el seu moment ja va criticar els condicionants i els terminis d’aquestes.

El pressupost de les ajudes ramaderes era de 4 milions d’euros, dels quals es van concedir finalment 3,29 milions d’euros, el 82% d’aquest. Són un total de 561 expedients.

Dels 6,5 milions d’euros per a aquestes tres ajudes (mercats, venda telemàtica i ramaderia) als sectors més afectats per la pandèmia, únicament s’ha concedit poc més de la meitat del pressupost, concretament el 51%. En aquest sentit, l’organització reclama que s’abonen de manera urgent aquestes ajudes ramaderes i demanda que el 49% del pressupost no utilitzat en el conjunt servisca per a fer costat a altres sectors que es van quedar fora de l’accés a les mateixes com és el de l’apicultura, els bous braus i de lídia o els d’ànecs, entre altres; així com que s’incremente l’ajuda per als altres sol·licitants.

Aquestes ajudes que en el seu moment va sol·licitar LA UNIÓ, tenien la finalitat d’establir una línia de suport específic per a les explotacions d’oví, caprí i boví afectades per les mesures establides en l’estat d’alarma, concretament, pel tancament del canal HORECA i pels mercats de venda no sedentària. Pretenien així complir l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 2.4 que és el d’assegurar la sostenibilitat dels sistemes de producció d’aliments i aplicar pràctiques agrícoles resilients.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací