La Unió aconsegueix que els danys pel badat dels cítrics tinga cobertura

511

Actualitat Diària

LA UNIÓ de Llauradors ha aconseguit que el badat d’algunes varietats de cítrics durant aquesta campanya quede finalment cobert dins de l’assegurança agrària i es puguen compensar així les pèrdues per a totes aquelles persones que havien subscrit una pòlissa.

La varietat més afectada fins hui és la Clemenvilla o Nova, encara que caldrà veure l’evolució altres varietats de recol·lecció més tardana i igualment sensibles.

Hui s’ha confirmat aquesta bona notícia en el grup de treball de l’assegurança de cítrics en considerar, com argumentava aquesta organització, que el sinistre complia amb la condició de la resta de cobertures climàtiques i per tant se li donarà cobertura.

LA UNIÓ informa que a totes aquelles persones que ja hagueren comunicat part de sinistre i se’ls va incloure com no indemnitzable, se’ls farà un peritatge definitiu i aquelles que no van donar part ho podran fer ara.

Les condicions climàtiques han propiciat aquesta campanya el badat en algunes varietats de cítrics. L’acumulació de precipitacions en un període crític i l’acumulació de quantitats superiors als 20 mm de pluja en breus períodes de temps -que va ser el que va ocórrer en els mesos d’agost i setembre- són factors clau per a l’aparició d’aquest problema.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací