La rectora de l’UJI planteja enfortir el vincle institucional amb el TEC de Monterrey

639

Actualitat Diària

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha mantingut una reunió amb el rector del Tecnológico de Monterrey, David Garza, en la qual li ha presentat una proposta per a enfortir el vincle institucional entre totes dues universitats a través de grups d’investigació i en l’àmbit de la mobilitat acadèmica. Alcón ha visitat Mèxic convidada pel TEC de Monterrey com a ponent en el 6é Congrés Internacional d’Innovació Educativa, dins del panell ‘Dones que inspiren en l’educació’, al costat de la vicerectora adjunta de Mobilitat Acadèmica i Pràctiques Internacionals, Eva Camacho.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha mantingut una reunió amb el rector del Tecnológico de Monterrey, David Garza.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha mantingut una reunió amb el rector del Tecnológico de Monterrey, David Garza.

Actualment, l’UJI i el Tecnológico de Monterrey tenen signat des del mes de juny passat un conveni marc de col·laboració i un específic d’intercanvi. Fruit d’aquests primers acords entre totes dues institucions acadèmiques, «el semestre vinent tres alumnes provinents del TEC realitzaran una estada d’un semestre a l’UJI, un en el Grau en Finances i Comptabilitat i dues en el Grau en Enginyeria Mecànica», segons ha detallat la rectora de la Jaume I.

La millor universitat de Mèxic

Sis grups d’investigació de la Universitat Jaume I han mostrat interès a establir col·laboracions amb grups homòlegs del TEC de Monterrey que, segons el QS Latin America Rànquing 2020, és la millor universitat de Mèxic i la número 3 de tota Llatinoamèrica. Els grups d’investigació pertanyen als àmbits de l’enginyeria química; models d’aprenentatge computacional; biomecànica i ergonomia; traducció i comunicació i psicologia.

La rectora Eva Alcón ha explicat que “l’objectiu és enfortir les relacions institucionals entre la Universitat Jaume I i el Tecnològic de Monterrey per a continuar potenciant la projecció internacional i l’excel·lència de la nostra activitat acadèmica i investigadora”.

Programa Erasmus

Quant a les mobilitats acadèmiques, la Universitat Jaume I també ha expressat l’interès per estrènyer vincles amb el TEC de Monterrey a través del programa Erasmus+ 2014/2020, dins de l’acció KA107. En aquest moment, l’UJI té 870 convenis d’intercanvi signats amb 239 universitats europees en el marc del programa Erasmus + així com 61 convenis d’intercanvi amb diferents universitats a Àsia, Àfrica, Amèrica Llatina i els Estats Units.

En l’actual curs acadèmic 2019-2020, l’UJI acollirà a 234 estudiants provinents de diferents països europeus dins del programa Erasmus+ i 93 alumnes de la resta del món. Quant al nombre d’estudiants sortints, 246 realitzen una estada en diferents països europeus dins del programa Erasmus+ i 41 fora d’Europa, en el marc dels programes d’intercanvi amb Àsia, Amèrica Llatina, els Estats Units, Àfrica i Oceania.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací