La quarta i més ambiciosa edició del festival d’arts esceniquès MUT! girarà vers a la temàtica de la immigració

1071

Actualitat Diària

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha presentat aquest matí la quarta edició del ‘MUT!, Festival Internacional d’arts escèniques sense text de Castelló’, la temàtica de la qual girarà entorn a la immigració. La iniciativa arrancarà el divendres 27 de setembre a les 18.00 hores i finalitzarà el diumenge 29 d’octubre a les 20.00 hores, fent un recorregut per cinc escenaris a l’aire lliure de la ciutat amb un total de 22 espectacles que, com és marca del festival, es caracteritzen per no tenir cap classe de diàleg.

Ruiz ha manifestat que “des de l’àrea de Cultura volem remoure consciències i que les famílies i tota la ciutadania gaudisquen, reflexionen i aprenguen”. L’edil també ha volgut destacar que “tenim la vocació de crear nous públics i espais en què poder crear i consumir cultura, ja que entenem que com més gent la gaudeix, millor, i perquè cal fomentar-la com a motor indispensable d’una societat crítica”.

En companyia de Ruiz, ha estat en aquesta presentació l’organitzador del festival i productor de La Fam Cia de Teatre , Sergi Heredia, qui ha incidit en que aquest és un festival “variat i per a tots el públics” i ha recordat que “les set companyies amb què hem comptat fan espectacles molt cuidats i que sorprendan els espectadors”. En aquesta mateixa línia, Ruiz ha destacat que “sempre hem apostat per professionalitzar els sectors que es dediquen al foment de la cultura, perquè volem arribe al màxim públic possible”.

D’aquesta manera, el MUT! s’ha convertit en una de les propostes més atractives i innovadores de la Regidoria de Cultura durant els últims anys, ja que es promou una modalitat d’espectacle i espais diferent que desperta l’interés entre el públic per l’absència de text i diàleg en totes les actuacions. Tota la programació, a més dels horaris i les localitzacions, es pot consultar ja al portal www.festivalmut.com, on el públic trobarà també una completa descripció de les obres i els artistes que participen en la iniciativa.

Debat sobre la censura a les arts escèniques

Aquesta edició del MUT! sobrepassarà els escenaris per impulsar el diàleg i la reflexió amb la celebració d’una taula rodona on professionals de la Cultura parlaran sobre la censura i l’autocensura de la programació i la creació d’obres teatrals. L’acte està programat per a dissabte 28 a les 10.30 hores i hi participaran Xaro Arconada, programadora cultural de l’Ajuntament de Valladolid; Nacho Vilar, president d’ADGEA (Asociación de distribución y gestión de las artes escénicas); Pawel Szkotak, director companyia polaca Teatr Biuro Podròzy, i la mateixa regidora Verònica Ruiz.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací