El cicle de Química Industrial Vicent Castell connectarà la formació amb les necessitats de les empreses

Tant el president del Consell, com el Conseller d'Educació agraeixen el suport de BP i UBE, com a referents a la Comunitat

1531

Tant el president del Consell, com el Conseller d’Educació agraeixen el suport de BP i UBE, com a referents a la Comunitat

La primera promoció del Cicle de Química Industrial, que imparteix l’IES Vicent Castell de Castelló, serà referent d’una aposta que connecta la formació amb el mercat laboral. Els 18 alumnes avui han pogut compartir la seua experiència amb el president del Consell, Ximo Puig, les autoritats de Castelló, però també amb els responsables de les empreses on van a posar en pràctica els seus coneixements, entre elles, tant BP com *UBE, que han sigut elogiades per la seua col·laboració i la seua contribució pel president.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

18 alumnes han iniciat aquest matí la seua experiència com a alumnes del Cicle de Química Industrial, en l’IES Vicent Castell de Castelló. Seran la primera promoció d’una iniciativa que té com a objectiu, donar una resposta laboral a les necessitats del mercat. Una formació laboral i professional especialitzada, en els sectors on més es requereix la seua col·laboració.

La novetat del dia ha sigut també, que aquest principi de curs ha comptat amb personatges il·lustres, autoritats polítiques, però també representants de les empreses que van a contribuir a la seua formació en pràctica, i que poden requerir els seus coneixements quan acaben el seu cicle educatiu.

La visita del president, ximo Puig, al que han acompanyat el conseller d’Educació, Vicent Marzá, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, o el regidor d’Educació, Enric Porcar, ha sigut tot un esdeveniment.

La Comitiva ha visitat el centre educatiu del Vicent Castell, les aules on els alumnes rebien les seues classes, i finalment, el saló d’actes, on s’han realitzat els parlaments oficials.

El director del Ies Vicent Castell ha sigut el primer a intervenir. Seguidament ha sigut el conseller Vicent Marzá, i, finalment, el president Ximo Puig.

Completada la visita, el president s’ha desplaçat al polígon industrial del *Serrallo, on ha mantingut reunions amb les dues empreses més importants de la zona, d’implantació internacional: BP i UBE.

La implantació d’aquest cicle formatiu era un projecte reivindicat des de l’any 2002 per les empreses petroquímiques de Castelló, indicava el director del centre, qui va apuntar que va ser el moment en el qual es va implantar en l’institut els cicles de química i anàlisi química, i el de Laboratori. En 2007, el Ies Vicent Castell ja va ser informat que es pretenia una reforma perquè s’aprofitaria per a construir els laboratoris del Cicle Formatiu i Indústries del Procés Químic.

Però la reforma mai es va dur a terme i, per tant, tot el projecte va quedar en l’aire. En 2010 per fín es va realitzar l’informe favorable respecte a aqueix Cicle Formatiu, en comprovar que es comptava amb professorat format per a impartir-ho.

Malgrat tot, com comentava el director, sempre hi ha hagut bona sintonia entre les empreses del sector, “reflectida en les estades de FCT de l’alumnat i en visites com la de UBE Japó al nostre institut el novembre passat”

En aquest període, les empreses han reiterat el seu interès en la implantació del cicle de Química Industrial, que es fa ara realitat.

A més, i com ha informat el director del centre, el *Ies Vicent Castell també està dins del Programa Edificant, que es traduirà en una reforma del centre i la construcció del nou edifici per a cicles.

Puig: 2019 serà el gran any de la Formació Professional a la Comunitat”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància d’estrènyer el vincle de la Formació Professional, per a aconseguir una major ocupació. Així ho ha expressat el cap del Consell durant la seua visita a la primera promoció del cicle formatiu de Química Industrial en l’IES Vicent Castell i Domènech.

Allí, Puig ha assegurat que “2019 serà el gran any de la Formació Professional a la Comunitat”. “La nostra voluntat és connectar al màxim el món del treball amb la formació”, ha afegit el president, que s’ha referit a la FP com el “forat negre que cal incentivar i cuidar”.

A més, el president ha visitat les instal·lacions de dues empreses, BP Espanya i UBE Europe, que han donat al cicle formatiu de Química Industrial una columna de destil·lació per a un major aprenentatge dels alumnes.

Puig ha agraït a les dues empreses la donació, i ha recordat que “la indústria química és el 11% del PIB valencià”, la qual cosa suposa “un sector clau per a la Comunitat”.

“Tenim la sort de comptar amb dues empreses com BP Espanya i UBE Europa a la Comunitat, que han servit com a motor per a altres companyies i per a generar noves iniciatives”, ha afirmat el president, que a més ha recordat que existeix “una estreta col·laboració” entre la Generalitat i aquestes dues multinacionals per a treballar per la innovació.

En aquest sentit, ha destacat que “aquest és el camí per a aconseguir una major ocupació” i ha recordat que durant aquesta legislatura s’han creat prop de 200.000 llocs de treball. “La FP és la solució per a crear més posats i per a superar la precarietat laboral”, ha afegit Puig.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, que s’ha expressat en els mateixos termes que el president, ha recordat que el cicle formatiu de Química Industrial “era una reivindicació històrica de les empreses del sector a Castelló”. A més, ha apuntat que aquesta iniciativa ajudarà al fet que “els joves puguen tenir més oportunitats laborals” i les empreses que treballen en el territori tinguen “personal més format”.

Marzà també ha detallat que hi ha 90.000 estudiants de FP a la Comunitat i que “la idea de la Generalitat és seguir augmentant l’oferta”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací