La plaça Major de Castelló estrena un jardí efímer

1278

Actualitat Diària

Castelló estrena jardí efímer sostenible en la plaça Major per Nadal. Enguany seran set les creacions de jardineria creativa que, per tercer any consecutiu, decoren diferents racons urbans per Nadal. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Sostenibilitat Ambiental, Omar Braina, ha visitat aquest matí el jardí de la plaça Major, de 150 metres quadrats, i que integra la font ornamental existent. “És un espai verd en el cor de la ciutat en unes dates en les quals la gent gaudeix amb més intensitat l’espai públic. Un jardí efímer, sostenible i creatiu que pretén plasmar que Castelló és il·lusió, el lema de la campanya nadalenca de l’Ajuntament de Castelló”.

Un mar simulat amb moqueta blava, dos vaixells amb els Reis Mags desembarcant en el Grau, un tren de fusta, cérvols, una taula amb tamborets de fusta, un banc i zona infantil de jocs, amb una espècie de passarel·la de troncs pels quals poder passar, saltar o jugar fins a on arribe la imaginació. Verds, roig, blau, blanc, marró… la plaça Major és des d’avui menys grisa i més sostenible. Colors i textures combinades per a cridar l’atenció també sobre la importància de l’espai públic.

181130 alcaldesa, jardín efímero (13)El jardí efímer de la plaça Major, que s’ha estrenat avui, recrea diferents ambients i incorpora espècies com un avet que fa les vegades d’arbre de Nadal, amb decoració inclosa, grèvols, boix, oliveres, arboç, flors ornamentals de temporada, segons ha explicat el regidor Omar Braina, qui ha recordat que “després del període nadalenc es plantaran en zones verdes i espais públics diferents”.

Enguany seran set els jardins efímers distribuïts per tota la ciutat. A més del de la plaça Major, a escassos metres repeteix ubicació el de la plaça Peixateria, on també s’integra l’escultura de la dona en el mercat i on, els qui ho visiten, trobaran un cedre com a arbre de Nadal. La plaça Llacunes de Ruidera, enfront del Maset Blau del districte Oest; la plaça Illa Baleato; l’avinguda Mare de Déu del Carme del Grau; la plaça Miguel Bellido i l’entorn de la Sagrada Família completen el mapa de jardins efímers nadalencs de Castelló.

Grèvols, cedres, oliveres, arboços, llorers, boix, aromàtiques vàries com la sàlvia, el romaní o el timó o flors de temporada. Són algunes de les espècies vegetals que donen vida als jardins efímers sostenibles de Nadal que s’acabaran de muntar la setmana que ve en els sis districtes de Castelló. Jardins amb espècies de temporada, que es replantaran després de les festes en jardins de la ciutat, amb una composició i decoració nadalenca individualitzades que conviden a visitar cadascun d’aquests espais verds urbans efímers. Un ninot de neu amb troncs reciclats de la jardineria de Castelló, passarel·la de fusta, trens a força de troncs partits, mobiliari de fusta o avets decorats completen les creacions nadalenques.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha convidat a la ciutadania “a visitar cadascun d’aquests sis jardins efímers sostenibles, que aporten un valor afegit a la decoració nadalenca de la ciutat”. Per la seua banda, el regidora de Sostenibilitat Ambiental, Omar Braina, ha explicat que “els sis jardins sumen molts metres quadrats de creativitat que pretenen contribuir a enriquir l’ambient nadalenc que es respira la ciutat i fer-ho a més amb una perspectiva ambiental”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací