La lluita contra la violència masclista, “el combat més important” de la societat espanyola

789

El president Puig ha assistit a la manifestació del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat la lluita contra la violència masclista com “el combat més important” de la societat espanyola. Per açò, ha instat a treballar “des de tots els àmbits” per a atallar-ho.

El cap de l’Executiu valencià, que ha participat en la manifestació del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que ha recorregut el centre de València, ha qualificat la violència contra les dones de “el principal problema que té la societat avui”.

A la marxa també han assistit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; la de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; la d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián; i el d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

“Haurem fracassat com a societat mentre hi haja una dona maltractada”, ha lamentat Puig, qui ha assegurat que “la gran prioritat” del Govern valencià és “col·laborar, cooperar i participar en aquest combat” contra “un terrorisme moltes vegades invisible en termes socials i polítics”.

El president, a més, ha lamentat la dificultat de canviar uns comportaments que tenen unes “arrels profundes” que s’arrosseguen des de la situació de fa 40 anys. “Les dones d’aquest país no tenien ni els seus drets fonamentals garantits”, ha recordat, al mateix temps que ha destacat el “esforç titànic del feminisme per a conquistar-los.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell ha reivindicat la mobilització com “un dia per a assenyalar el masclisme”, per a mostrar als maltractadors que “els seus comportaments no tenen cabuda en una societat democràtica, decent i avançada”, i ha instat a la societat en el seu conjunt a denunciar les situacions de maltractament.

En aquest sentit, Oltra ha lamentat que “encara són poques les persones de l’entorn de la víctima que denuncien quan saben que la seua amiga, el seu familiar o la seua companya de treball està vivint una situació de violència de gènere”.

Per açò, ha explicat que la campanya #*AssenyalaElMasclisme, que ha llançat el Consell, pretén posar de manifest que el problema “és un conflicte social” i que, per tant, tots i totes “estem cridats a defensar a les víctimes i a situar-nos en contra dels seus agressors”.

Així mateix, la vicepresidenta ha comentat que des del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista es vol impulsar “una educació en relacions igualitàries i emocionalment sanes” per a atallar el masclisme des de xicotets.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací